CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Portfolio

Didactische Escape rooms en Games

Informatie overbrengen kan ook anders dan in een lokaal luisteren naar een instructeur met een powerpointpresentatie. Sterker nog: ervaringen helpen mensen vaak informatie beter te verwerken én op te slaan.

FireWare heeft didactische escape rooms ontwikkeld om op een interactieve en leuke manier deelnemers iets te leren. Escape rooms zijn al langer bekend in de entertainment industrie. Een groep mensen wordt opgesloten in een ruimte. Door samen puzzels en raadsels op te lossen, kan de groep ontsnappen. Een didactische escape room geeft een vakinhoudelijke lading aan de puzzels die opgelost moeten worden. In het ontwerp wordt door FireWare rekening gehouden met kennisvergaring en toetsing. Door de tijdsdruk en het feit dat er in groepsverband gewerkt wordt, vormt onze escape room een unieke leeromgeving. Omdat we bij FireWare geloven in de effectiviteit van het inzetten van spel bij informatieoverdracht, ontwikkelen we vaker methodes die hier gebruik van maken.

Bekijk hieronder een aantal recente voorbeelden. Ben je zelf geïnteresseerd in het inzetten van een didactische escape room of game? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent