CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Kruip in de huid van de Explosieven Opruimingsdienst bij RBOC Fort Markenbinnen en leer communiceren als een baas!

Communicatie is een wezenlijk onderdeel van een BHV-training. Maar, hoe kun je dat het beste beoefenen? Desirée Maassen en Brenda van Randen van Opleidingscentrum RBOC Fort Markenbinnen hebben daar helemaal hun eigen ideeën over. In elk geval moest het anders zijn dan anders. Interactiever, met meer beleving. Uitdagender én vooral leerzamer. FireWare mocht hier een passende oplossing voor verzinnen: de BOM-COM!

De BOM-COM is een didactische escapegame, die zowel op een opleidingscentrum als op locatie gespeeld kan worden. De groep cursisten wordt in tweeën gedeeld. Eén groep moet de bom ontmantelen. De andere groep heeft de gebruiksaanwijzing. Door middel van portofoons communiceren de groepen met elkaar en kunnen ze samen de bom binnen de tijd onschadelijk maken. Mits ze goed communiceren en samenwerken uiteraard!

Leren door beleving

Alle stappen die doorlopen moeten worden bij de ontmanteling zorgen voor een positief leerresultaat. Dat komt door het “leren door beleving” principe. Zelfs als de bom niet succesvol ontmanteld wordt, worden er tal van relevante leer- en lesdoelen behaald. De BOM-COM is leuk, spannend en interactief, maar bovenal een onderwijs leermiddel. Daarmee onderscheidt de BOM-COM zich van een “gewone” escapegame.

De BOM-COM is toekomstbestendig uitgevoerd. Door middel van het aanpassen van de software kunnen er in de toekomst verschillende extra en aanvullende spellen geprogrammeerd worden. Er zijn tal van schakelaars, touchscreens, connectoren en schakelaars geïntegreerd. Samen kunnen die weer nieuwe uitdagingen vormen. De hardware is er klaar voor!

De vloot van BOM-COMS bij RBOC Fort Markenbinnen wordt de aankomende periode flink uitgebreid! Wil je de BOMCOM een keer spelen? Neem dan contact op met het opleidingscentrum.

Heb je zelf ook een didactische uitdaging waar je een bijzondere oplossing voor zoekt? Neem dan vooral contact op met FireWare. Het is niet onze eerste rodeo.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent