CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Mijnenveld “The Mine” als lesmiddel bij opleidingscentrum RBOC Fort Markenbinnen

Het opleidingscentrum van RBOC Fort Markenbinnen is gevestigd in het monumentale fort bij Markenbinnen, één van de forten behorende bij De Stelling van Amsterdam. Voor deze uitzonderlijke locatie hebben we een spannend spel met mijnen mogen realiseren. “The Mine” is volledig ontworpen in de stijl van de vesting. Een unieke belevenis voor jong en oud!

Veelzijdig en passend bij de stijl

In “The Mine” kunnen tot maximaal 10 personen deelnemen. Het speelveld bestaat uit 10 rijen van 4 losse tegels. Door het doordachte ontwerp van de tegels is de sfeer van de vesting overeind gebleven. Het speelveld is zowel binnen als buiten uit te zetten en is binnen enkele minuten operationeel.

Brandbestrijding en eerste hulp

Het doel van het spel is om de route door het speelveld te lopen, zonder op een mijn te stappen. Bij het betreden van het mijnenveld krijgen de deelnemers de beschikking over een aangepaste verrekijker. Alleen met behulp van deze verrekijker kunnen er vragen van een scherm worden afgelezen. De thema’s van deze vragen zijn brandbestrijding en eerste hulp.

Elke tegel komt overeen met een van de antwoorden op het scherm. Cursisten beantwoorden een vraag door naar de corresponderende tegel uit de volgende rij te stappen. Bij een goed antwoord klinkt gejuich en mag de cursist de volgende vraag beantwoorden. Is het antwoord fout, dan ontploft een mijn en moet de deelnemer helemaal opnieuw beginnen. Voor het geluid van de ontploffing wordt gebruik gemaakt van een explosiesimulator.

Als de cursist alle vragen goed weet te beantwoorden, dan opent er een kist met daarin een voorwerp dat nodig is voor het eindspel.

Gamification

In “The Mine” worden technieken van gamification toegepast. Er wordt gebruik gemaakt van spelelementen om de cursus zowel leuker als uitdagender te maken. FireWare is al geruime tijd bekend met de technieken van gamification. Een aantal FireWare projecten waar gamification is toegepast zijn de Razende Reporter, BVL-voorlichtingsvoertuig Van Vlam en onze didactische escape rooms.

Bedieningsgemak voor de instructeur

Na het verlenen van de instructie, start de instructeur het spel eenvoudig op. Hiervoor is alleen een tablet of smartphone benodigd. Het systeem is geschikt voor 3 sets vragen. Behalve de vragen in het kader van brandbestrijding en eerste hulp, bestaat de database van RBOC Fort Markenbinnen uit vragen voor kinderen. Daarmee is The Mine ook zeer geschikt voor kinderfeestjes!

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent