CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Elektrospel voor brandpreventie

De rookcontainer met het elektrospel was begin 2014 een leuke creatieve uitdaging voor FireWare. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord kwam bij FireWare met een oude rookcontainer met een keukentje en woonkamer erin en wat lenticulaire platen. Gevraagd werd een leuke oplossing voor de promotie van brandpreventie tijdens festiviteiten als markten en braderieën.

Hedendaagse oplossing

Voor de binnen- en buitenkant van de container maakte FireWare een fris nieuw ontwerp voor bestickering en een opknapbeurt. Aan de achterzijde werd een elektrospel gemaakt. Met speciale brandweerslangen moeten platen aan tekstvlakken gekoppeld worden. De platen zijn lenticulair. Dat wil zeggen dat er een andere afbeelding te zien is, als de kijkhoek verandert. Zo is er bijvoorbeeld een moeder aan het koken, terwijl de kinderen aan tafel spelen. Verander de kijkhoek en u ziet een vlam in de pan en een verschrikte moeder. Het is aan voorbijgaande kinderen (of volwassenen) om de plaat te koppelen aan de juiste omschrijving van de situatie. Auke Raaff is enthousiast over het spel: “Door het elektrospel is de voorlichting actiever geworden, meer van deze tijd.”

Raaff licht ook toe waarom Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor FireWare koos met dit project: “We zijn de samenwerking aangegaan, vanwege de realistische weergave van mogelijkheden binnen ons budget en omdat FireWare aanvoelde waar bij ons de prioriteit lag. En vooral vanwege de enorme creativiteit en het enthousiasme!”

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent