CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Unieke slanghaspel trainer voor CCB groep

Na de revisie van de stookruimtes had CCB groep een nieuwe uitdaging voor FireWare. “Ontwerp een oefenvoorziening waarbij cursisten zelfstandig met een slanghaspel kunnen oefenen". Een mooie uitdaging die FireWare met beide handen aangreep!

Jan Hemmers, de eigenaar van CCB groep, zag graag dat cursisten zelfstandig meer ervaring opdoen met de slanghaspel. Zelfstandig betekend dat het systeem ook zonder instructeur gebruikt moet kunnen worden. Echt vuur was dus geen optie. Maar hoe dit dan aan te pakken?

Automatisch

Als basis is er gekozen voor een Kliko. Door middel van waterdichte rook, geluid en lichteffecten wordt hier een veilige, gesimuleerde brandhaard in gecreëerd. Na ontbranding start de cursist met blussen. Indien er voldoende water op de brandhaard is gekomen, wordt dit geregistreerd door het systeem en de brandhaard uitgeschakeld.

De cursist kan vervolgens de slanghaspel weer oprollen waarna de oefening afgerond is. Na een instelbare tijd her-ontbrand de Kliko weer, waarna de volgende cursist ervaring kan opdoen. Dit her-ontbranden gebeurd volledig automatisch, waardoor de cursisten zelfstandig kunnen werken.

Vrij programmeerbaar

De Kliko zelf is een decorstuk. De simulatietechniek is ondergebracht in separate modules die later ook in andere objecten gebracht kunnen worden. Ideaal voor de toekomst!

Alle parameters van deze simulator zijn vrij programmeerbaar. Denk hierbij aan rook, geluid, vlameffect, benodigde hoeveelheid water op de brandhaard, her-ontbrandingscriteria, tijdsinstellingen, enz. Hierdoor is het mogelijk het trainingsprogramma zeer nauwkeurig aan te laten sluiten bij de wensen van opleider en cursist.

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent