CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

“Brandveiligheid The Game” brengt BVL onder de aandacht binnen de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) beschikt over een wel hele gave interactieve oplossing om Brandveilig Leven onder de aandacht te brengen. Een haakarmbak, die vrij ter beschikking stond binnen de regio, is aangepast tot een prachtige voorlichtingscontainer!

The Game

Brandveiligheid The Game maakt gebruik van gamification. Rond de voorlichtingscontainer staan acht zuilen, met ieder een eigen veiligheidsthema, opgesteld. Bij iedere zuil spelen de deelnemers een kort spel. Dit kan gewoon een vraag zijn, maar ook een kleine opdracht. De uitkomst van dit spel wordt ingevuld op een antwoordformulier.

De thema’s van de zuilen zijn:

  • Vluchtplan
  • Vlam in de pan
  • CO
  • Rookmelders
  • Schoorstenen
  • Stekkerblokken
  • Filters en wasdrogers

Zodra alle spellen zijn gespeeld en alle uitkomsten zijn ingevuld, gaan de deelnemers naar de haakarmbak. Daar lopen zij naar binnen en spelen zij de laatste vraag. De formulieren worden nagekeken door de spelleiders en als alles goed is ingevuld ontvangen de deelnemers een leuke gadget!

Doelmatig ingericht

De nieuwe container van de veiligheidsregio is zeer praktisch ingericht. Zo bevat de opslagvoorziening voldoende ruimte voor een generator en een krattenstelling voor euronorm bakken. Deze ruimte wordt tijdens het vervoer gebruikt als opslag voor de speelzuilen. Deze worden door middel van laadstangen en cargorail tijdens het vervoer gefixeerd. Daarnaast kunnen tal van extra elementen van bijvoorbeeld BVL of team brandonderzoek meegenomen worden.

De gehele installatie is binnen een paar minuten operationeel. Op het moment dat alle elementen naar buiten gereden zijn, wordt de uitstraling van een brandweerkazerne zichtbaar. Deze lege ruimte wordt gebruikt als speelveld voor de laatste vraag. Wanneer de achterklep geopend wordt, ontstaat er een balie. Hierachter staan de Game-masters om de antwoordformulieren en pennen uit te delen aan de deelnemers, en ook om de antwoordformulieren te controleren.

Hoge attractiewaarde en toekomstbestendig ontwerp

De bestaande haakarmbak van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM) is vroeger ingezet als COPI-container. De door FireWare ontworpen binnen en buiten bestickering zijn vakkundig aangebracht door signingbureau Rebo Reclame, waardoor het volledig is omgetoverd tot eigentijds voorlichtingsvoertuig. De installatie heeft daardoor een hoge attractiewaarde voor een brede doelgroep.

De grote waarde van het ontwerp zit hem in de veelzijdigheid. Het hele voorlichtingsspel kan op een compacte vloeroppervlakte worden opgebouwd, maar ook “uitgesmeerd” worden over een heel festival terrein. De content van de spellen is eenvoudig aan te passen. Daardoor is de gehele voorlichtingsoplossing toekomstbestendig!

Co-creatie

Binnen het project is er maximaal ingezet op co-creatie. FireWare droeg zorg voor het ontwerp, de specialistische kennis en het materieel. De technische dienst van de veiligheidsregio heeft vervolgens de verantwoordelijkheid gedragen voor de aanpassing van de container en de daadwerkelijke realisatie. Vanzelfsprekend is dit van positieve invloed geweest op het investeringsbedrag.

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent