CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Het jaar van FireWare in vogelvlucht

19 december 2019

De tijd vliegt voorbij. Je knippert een aantal keer met je ogen en de feestdagen zijn alweer aangebroken. We nemen je daarom graag nog één keer mee langs de FireWare highlights van het afgelopen jaar!

Alvast een demonstratie plannen in 2020? Maak snel een afspraak met onze ensceneringsspecialisten!

Nieuwe projecten waar we trots op zijn

Ook in 2019 hebben we weer aan veel mooie projecten mogen meewerken. Zo ondersteunden we in maart bij de spectaculaire Calamiteitenoefening in de Leidsche Rijntunnel A2. Naar aanleiding van deze oefening hebben we een ontzettend gave mobiele technische oplossing ontwikkeld. Daarmee kunnen we in korte tijd een grootschalige tunnelbrand ensceneren, ook terwijl de ventilatie-installaties operationeel zijn!

Het afgelopen jaar hebben we ook weer met veel plezier gewerkt aan ontwerpen in het kader van het Brandveilig Leven thema. Zo zijn de voorlichtingsvoertuigen van Veiligheidsregio Fryslân en Veiligheidsregio Drenthe van een update voorzien. Deze interactieve roadshows verzamelen data over het kennisniveau van de bezoekers, waardoor veiligheidsregio’s nóg gerichter voorlichting kunnen geven. Op het ISES-congres in Antwerpen hebben we de data voor het eerst gedeeld met professionals uit het vakgebied. We zijn ongelooflijk trots dat we door deze dataverzameling steeds meer weten over de kennis van burgers op het gebied van brandveiligheid! Naast het updaten van reeds gerealiseerde ontwerpen, zijn we recent gestart met de afronding van voorlichtingsvoertuig “Brandveiligheid The Game” van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM). Een vrij beschikbare haakarmbak uit de regio is omgebouwd tot “break-in room”. Door het spelen van spellen en het oplossen van raadsels met veiligheidsthema’s, kunnen deelnemers een code kraken die toegang geeft tot een eindspel in de container.

FireWare DNA

De roots van FireWare liggen in de theater- en filmindustrie. Het is leuk om terug naar die basis te gaan. Daarom vonden wij het enorm gaaf om iets te kunnen betekenen voor de vurige voorstelling Fogo Correndo. Ook hebben we weer met veel genoegen een steentje bijgedragen aan de Roparun!

Ten slotte lichten we graag een tweetal maatschappelijke gebeurtenissen uit. Niet zozeer om onszelf bij FireWare op de borst te kloppen, maar vooral om te laten zien dat we door een aantal kantoordagen anders in te plannen, de wereld een klein beetje leuker kunnen maken! In juli verzorgden we bijvoorbeeld een schoolreisje voor basisschool de Zilvermeeuw. We hebben echt genoten van de vrolijke kleuterinvasie. En in november openden de deuren van ons pand zich voor een 10-koppige delegatie van de Vrouwen van Nu. Erg leuk om deze enthousiaste dames van inspiratie te voorzien middels een kijkje in onze keuken!

Een overzicht van nieuw oefenmateriaal

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de realisatie van nieuw oefenmateriaal. Zo begon 2019 met de introductie van de F.I.I.T., een interactieve trainingsomgeving waarin cursisten getuige zijn van een virtueel ongeval. Vervolgens worden zij uitgedaagd om doeltreffend te reageren en het fictieve slachtoffer over te dragen aan de professionele hulpverlening.

We luisteren goed naar de markt en daaruit zijn onder andere de ontwikkeling van de Gevarendiamant en de Add-on Knalkorf voortgekomen. Daarnaast kijken we altijd naar de mogelijkheden van het doorontwikkelen van ons eigen oefenmateriaal. Met behulp van de Nebula Blindeerstukken en de Fusion Remote nemen de toepassingen van bestaande ensceneringsmaterialen alleen maar toe!

Wellicht wel ons oogappeltje van 2019 is de Incident Server in combinatie met Incident Clients. Dit volledig geautomatiseerde systeem zorgt voor centrale aansturing van de geluidseffecten, vlamsimulaties en rookmachines die zorgen voor een realistisch scenario. Je hebt alles in huis om een oefening realistisch, dynamisch en interactief te maken! De aansturingssystemen zijn al in gebruik bij een aantal partners, waaronder bij het oefencentrum van Brandweer Schiphol en bij Veiligheidsregio Fryslân!

Praktische informatie rondom de feestdagen

Rond de feestdagen genieten onze collega’s van een welverdiende vakantie. Vanaf 21 december tot en met 5 januari is ons team niet bereikbaar. Vanaf 6 januari staan we weer volledig klaar!

Namens iedereen binnen FireWare fijne feestdagen en een gezond en inspirerend 2020 toegewenst!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent