CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Brandveiligheid The Game krijgt vorm!

04 december 2019

Na een leuk en inspirerend ontwerptraject, zijn we gestart met de realisatiefase van “Brandveiligheid The Game”!  Deze volledig interactieve oplossing zal worden ingezet om Brandveilig Leven onder de aandacht te brengen binnen de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM).

Co creatie & hergebruik van een bestaande haakarmbak

De basis van de voorlichtingscontainer is een haakarmbak, die vrij ter beschikking stond binnen de regio. Binnen het project is er maximaal ingezet op co-creatie. FireWare droeg zorg voor het ontwerp, de specialistische kennis en het materieel. De technische dienst van de veiligheidsregio heeft vervolgens de verantwoordelijkheid gedragen voor de aanpassing van de container en de daadwerkelijke realisatie. Deze fijne samenwerking heeft al geleid tot een fantastisch resultaat!

Acht veiligheidsthema’s

Rond de haakarmbak staan acht zuilen, met ieder een eigen thema. De thema’s zijn:

  • Vluchtplan
  • Vlam in de pan
  • CO
  • Rookmelders
  • Schoorstenen
  • Stekkerblokken
  • Filters en wasdrogers
  • Opladers

Bij iedere zuil spelen de deelnemers een kort spel. De uitkomst van dit spel wordt ingevuld op een antwoordformulier. Zodra alle spellen zijn gespeeld en alle uitkomsten zijn ingevuld, gaan de deelnemers naar de haakarmbak. Daar lopen zij naar binnen en spelen zij de laatste vraag. De formulieren worden nagekeken en als alles goed is ingevuld, ontvangen de deelnemers een leuke gadget.

Toekomstbestendig ontwerp

De grote waarde van dit ontwerp zit in de veelzijdigheid. Het hele voorlichtingsspel kan op een compacte vloeroppervlakte worden opgebouwd, maar ook “uitgesmeerd” worden over een heel festival terrein. De content van de spellen is eenvoudig aan te passen. Daardoor is de gehele voorlichtingsoplossing toekomstbestendig!

Projectpresentatie

Inmiddels is het grootste deel van constructie afgerond en krijgt de voorlichtingscontainer echt al vorm. De interne en externe signing is reeds aangebracht door Rebo Reclame. We zijn ontzettend verheugd met het gave resultaat!

Op het moment wordt nog de laatste hand gelegd aan de kleine spellen en aan het slotspel. Benieuwd naar een voorlopige presentatie van het ontwerp? Bekijk het hier in 360-graden.

Ook een BVL oplossing?

FireWare heeft inmiddels ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van voorlichtingsvoertuigen. Veel van deze projecten worden gerealiseerd in co-creatie met onze opdrachtgever. Vanzelfsprekend is dit van positieve invloed op het investeringsbedrag.  Neem voor een vrijblijvende brainstorm gerust contact met ons op!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent