CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

BVL-oplossingen op de ISES 2019 Antwerpen

28 november 2019

Op 19 en 20 November 2019 werd in Antwerpen het 5e International Safety Education Seminar gehouden. Ruim 150 professionals uit diverse landen kwamen samen om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe de brandveilig leven boodschap verder overgebracht kan worden.

FireWare was aanwezig met een stand waar verschillende voorlichtingsmaterialen getoond werden. Het schaalmodel van de “Ram de Vlam”, het voorlichtingsvoertuig van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, sprong het meeste in het oog. Deze interactieve roadshow rijdt ondertussen al 8 jaar door onze provincies om campagne te voeren.

Ook konden we de bezoekers inspireren met de casestudies van andere gerealiseerde voorlichtingsvoertuigen, zoals het Elektrospel, de Red Alert, de Kameleonrace en de voorlichtingscontainer van Veiligheidsregio Drenthe.

Voorlichtingsvoertuig “van Vlam”

Tijdens de congreslezing van Arne Dewaet en Koen Maertens was er speciale aandacht voor het door FireWare gerealiseerde voertuig “van Vlam”. Dit voertuig is in staat op een speciale manier data te verzamelen over het kennisniveau van haar bezoekers. Erg inspirerend om te horen hoe Hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost en Oscare deze data inzetten voor meer gerichte campagnes!

Uiteraard zijn we ook zelf weer geïnspireerd door het grote aantal boeiende sprekers. Het was ontzettend nuttig om te ervaren hoe het thema brandveilig leven in andere delen van de wereld wordt overgebracht en welke nieuwe inzichten er zijn verworven. We nemen deze info graag mee in onze nieuwe ontwerpen!

Wij kijken terug op een geslaagd evenement en kijken uit naar de volgende editie in Dublin!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent