CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Interactieve trainingstool “Korporaal Tim” test kennis over brandwonden volledig geautomatiseerd

28 augustus 2020

Opleidingscentrum RBOC Fort Markenbinnen beschikt sinds kort over een unieke interactieve trainingstool om cursisten door het onderdeel brandwonden mee te nemen. Een van de nieuwe onderdelen in de BHV-carrousel van het opleidingscentrum is "Korporaal Tim". In de lessen met deze fictieve korporaal worden deelnemers uitgedaagd om allerlei vragen te beantwoorden over oorzaak, preventie, symptomen én het handelen bij verbranding van de huid.

In het ontwerp van Korporaal Tim is rekening gehouden met de sociale onthouding. Het spel kan zo worden neergezet dat 3 cursisten tegelijk, op veilige afstand van elkaar, training in brandwonden krijgen. De rol van instructeur wordt dan ingevuld door een video-animatie. En omdat het spel volledig is geautomatiseerd, hoeft er geen fysiek contact plaats te vinden met een echte instructeur!

Korporaal Tim

Korporaal Tim behandelt het onderdeel brandwonden met voorbeeldsituaties, vragen en uitleg. Cursisten beantwoorden de vragen door op een "A" of "B" tegel te gaan staan in het speelveld. De korporaal telt af en het goede antwoord licht vervolgens groen op, het foute antwoord kleurt rood. Voor de cursist is direct duidelijk of het antwoord goed of fout is en de korporaal geeft daar dan uitleg bij. Dit alles vindt plaats in een militaire setting, ondersteunt door lichteffecten en achtergrondgeluid. De hele beleving creëert betrokkenheid met de cursist van begin tot eind. BHV-trainingen hoeven echt niet saai te zijn in coronatijd!

Meer weten over de nieuwe beleving "Korporaal Tim" bij RBOC Fort Markenbinnen? Bekijk dan onderstaande video of het portfolio item op onze website!

Bekijk de video over Korporaal Tim

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent