CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Bernadette presenteert: De Mobiele Trainingsunit van Trigion!

17 december 2019

In het tweede kwartaal van 2019 werd de basis gelegd voor een nieuwe, inspirerende samenwerking tussen Trigion Safety Opleidingen en FireWare. Al jarenlang rijden twee mobiele trainingsunits van Trigion Brand en Beveiligingstechniek (TBBT) door heel Nederland voor BHV-trainingen op locatie. Ter vervanging van één van deze trainingsunits, mag FireWare een multimediaal mobiel opleidingscentrum ontwerpen én inrichten.

In het eerste kwartaal van 2020 zullen de cursisten van Trigion worden ontvangen in een gloednieuwe wagen. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van deze trailer. De contouren zijn al goed zichtbaar. Uiteindelijk zullen een gameroom, de F.I.I.T. en een technische ruimte geplaatst worden.

Interactief, uitdagend en praktisch

In de gameroom worden de deelnemers uitgedaagd om zo snel mogelijk antwoord te geven op uiteenlopende vragen over BHV. De ster van deze gameroom is de robot Bernadette. Het hoofd van Bernadette is een beeldscherm, waarop de vragen worden gesteld en feedback wordt verleent. De robot is compleet in stijl van de bedrijfscultuur van Facilicom Group, moederorganisatie van Trigion.

Naast de gameroom, zal de mobiele oplossing van Trigion over een ruimte met een F.I.I.T. beschikken. In deze ruimte zullen de cursisten door het gehele proces van een gesimuleerd ongeval geloodst worden. Bovenop de basisuitrusting, is de F.I.I.T. van Trigion voorzien van een oefen-brandslanghaspel, oefenblussers, brandmeldcentrale, oefen-AED en een EHBO koffer. Voor de blussimulaties wordt gebruik gemaakt van led-technieken, waardoor restproducten achterwege blijven en de chauffeurs minder fysieke belasting ervaren.

In de technische ruimte gaat zich de aggregaat voor de stroomvoorziening bevinden. Ook is er in de technische ruimte opbergruimte en oplaadruimte voor portofoons en tablets.

Gehele cyclus van een gesimuleerd ongeval doorlopen

“Het doel van de mobiele trainingsunit is om cursisten bewust te maken dat bij BHV elke handeling een impact heeft”, zo vat Karin Stok, manager consultancy en training bij Trigion, samen. Bedrijfshulpverlening gaat natuurlijk over veel meer dan een reanimatie oefenen met een pop. BHV'ers zien een ongeval gebeuren, en staan aan de lat om snel te handelen en hulpverleners te informeren. In elk scenario in de F.I.I.T. doorloopt de cursist daarom de gehele cyclus: zien, melden, handelen en overdragen aan hulpdiensten.

Alle mogelijke scenario’s worden geoefend onder toeziend oog van de instructeur. Bovendien kunnen cursisten in de gameroom op een groot scherm meekijken in de oefenruimte en leren van de collega's die daar bezig zijn.

Gamification

De mobiele trainingsunit van Trigion barst van de innovaties. Karin Stok vertelt: “we zagen de laatste tijd allerlei ontwikkelingen waar we iets mee wilden - van gamification tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)”. In de mobiele trainingsunit zal gamification toegepast worden om het gedrag van deelnemers te stimuleren. Met behulp van zowel speelse als leerzame elementen wordt bijgedragen aan de vakbekwaamheid van de cursisten.

Duurzame oplossing

De trailer is momenteel geprepareerd voor de plaatsing van de ruimtes. Vanwege de interactieve scenario’s kunnen de BHV-oefeningen van Trigion steeds vernieuwen, zonder dat er in het voertuig aanpassingen hoeven worden gedaan. Daardoor gaat de trailer lang mee.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om iedere cursist elk jaar een volledig nieuw oefenprogramma te laten doorlopen, dat optimaal aansluit bij de individuele ontwikkelpunten en de eerder gevolgde trainingen. Vandaar is de mobiele oplossing toekomstbestendig!

Promo video

Benieuwd naar de uiteindelijke vorm van de co-creatie met Trigion? In de onderstaande promo kondigt Bernadette de Mobiele Trainingsunit aan.

Meer lezen over deze mobiele trainingsunit? Bekijk ook eens het stuk op de website van Trigion!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent