CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

19 jaar FireWare: herinneringen uit de oude doos

28 juli 2022

28 juli 2003… Met knikkende knieën reden Jacqueline en ik vanuit ons studentenkamertje in Amsterdam-Zuidoost naar Amsterdam Centrum. Naast het centraal station, daar zat het: de Kamer van Koophandel. Als student naar binnen en als ondernemer naar buiten. In ongeveer 15 minuten. Dat was dan wel weer een anticlimax. Maanden nadenken, ondernemersplannen schrijven. Goed advies van mensen krijgen… Heel beroerd advies van mensen krijgen… Maar, in 15 minuten was het geregeld. FireWare was ingeschreven. De ondernemersreis kon beginnen!

19 jaar geleden was dit alweer. Dat is de tijd die tussen mijn geboorte en het halen van m’n rijbewijs gezeten heeft. Dus dat is een kleuterschool, basisschool én een middelbare schooltijd. Niet te veel over nadenken… Aan de andere kant: “Summer Jam”, van The Underdog Project, stond 28 juli 2003 op nummer één in de top 40. Nog steeds een heerlijk nummer! En ook nu nog vaak op de radio te horen. Dan klinkt het allemaal alweer wat minder ver weg!

Wat waren Jacqueline en ik 19 jaar geleden nog groen als gras. Dat wisten we toen écht niet. Nu écht wel. Ondertussen kunnen we 3 boeken schrijven over alle dingen die we goed hebben gedaan in de geschiedenis van FireWare. En ongeveer 17 boeken over alles wat we écht beter hadden kunnen doen. Ervaring opdoen noemen ze dat geloof ik.

Het begon 19 jaar geleden allemaal met een afstudeerscriptie met de onderzoeksvraag waarom de special effects uit de theater- en filmindustrie niet ingezet kunnen worden voor de opleiding van hulpverleners. Een aantal mensen zullen zich de experimenten in de studio van de opleiding theatertechniek nog wel kunnen herinneren.

In 2022 is FireWare uitgegroeid tot een bedrijf met 23 fantastische teamleden, die elke dag opnieuw helpen om hulpverleners overal ter wereld vakbekwaam te laten worden en te blijven. Zodat deze hulpverleners het verschil kunnen maken op het moment dat het er toe doet. Elk van de teamleden brengt zijn of haar eigen expertise in en bouwt daarmee door op de theater technische basis die 19 jaar geleden gelegd is. Zo blijven we vernieuwen, professionaliseren en leren.

Vandaag, op de verjaardag van FireWare, is een mooi moment om te reflecteren. Daarvoor halen we letterlijk “de oude dozen” maar weer eens van stal. Archiefdozen vol met gekke herinneringen uit de afgelopen jaren. Leuk om af en toe doorheen te gaan. Meestal met een glimlach, soms een schaterlach en af en denk je: OOOOO dat was die @#$#@$#$! Ik dacht dat ik dat verdrongen had. Om dat voorwerp daarna maar weer terug te duwen in de oude doos. Raar eigenlijk…

Maar een verjaardag is ook zeker een moment om te verheugen op een super gave toekomst. Want, bij 19 jaar zitten er een heel aantal mooie jaren op, maar de mooiste, beste én avontuurlijkste jaren moeten nog komen!

Dank jullie wel allemaal voor jullie bijdrage aan de reis van de afgelopen 19 jaar. Op naar de volgende hoofdstukken! Gaan jullie mee?

Sef

Sef Hendrickx

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent