CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Zomerinspiratie

02 augustus 2021

De afgelopen maanden was er eindelijk weer ruimte om te werken aan vakbekwaamheid. En wat zijn we daarom blij voor jullie! Het aanbreken van de zomer is een mooie gelegenheid om weer even op te laden en om inspiratie op te doen voor het komende seizoen. We hopen je via deze nieuwsbrief alvast te kunnen enthousiasmeren met de realisatie van een spectaculair voorlichtingsvoertuig en nieuwe oefeninnovaties. Lees dus snel verder!

*|MC:SUBJECT|*
Open deze e-mail in je browser
BVL-voorlichtingsvoertuig "Het huis van de familie van der Werf"
Het team Brandveilig Leven en de 24-uurs dienst van Brandweer Nijmegen en FireWare hebben de handen opnieuw ineen geslagen voor de realisatie van een spectaculaire BVL-beleving. Een bestaande CoPi-container is omgebouwd tot een prachtig voorlichtingsvoertuig. In “Het Huis van de familie van der Werf” wordt het publiek door middel van beleving geïnformeerd over brandveiligheid. Bovendien wordt er aangezet op het nemen van maatregelen om de eigen woning brandveilig(er) te maken. 

De realisatie mag met recht een co-creatie genoemd worden. FireWare heeft zorggedragen voor het ontwerp en het ensceneringsmateriaal. De bij de bouw betrokken medewerkers van de veiligheidsregio hebben de verantwoordelijkheid gedragen voor de aanpassing van de container en de daadwerkelijke realisatie. Vanzelfsprekend is dit van positieve invloed geweest op het investeringsbedrag!

 
Lees meer
Apollo LED Oefenbrandslanghaspel
Instrueer alle gebruiksprocedures bij het blussen van een beginnende brand met een brandslanghaspel. De blusstraal van de Apollo LED Oefenbrandslanghaspel wordt gesimuleerd door een sterk led-licht en geluidseffect. Daarom kan er veilig worden geoefend in iedere oefenomgeving.

De simulator reageert op de handelingen van de cursist. Zolang de hoofdkraan is afgesloten, kan er niet worden geblust. Draait de cursist de hoofdkraan open, dan wordt dat direct via een WiFi-signaal gecommuniceerd aan de rest van het systeem. De slang kan nu worden uitgerold en de sproeislang wordt gericht op de vuursimulatie. Werkt perfect samen met Pandora's Box.

 
Lees meer
Draadloze afstandsbediening Vesta
Door de Vesta blustrainer draadloos te gebruiken, heb je meer vrijheid tijdens de oefening en loop je niemand in de weg. De industriële remote is eenvoudig in gebruik, zelfs wanneer je brandweerhandschoenen draagt. Op de afstandsbediening zitten twee knoppen. Met de eerste knop activeer je de vlam. Laat de knop los en het vuur dooft. De tweede knop is voor de bediening van auxilary uitgang van de Vesta. Daarmee worden actieve Vesta Add-ons ontstoken. 
 
Lees meer
FireSpot Vloerstatief
Bevestig de FireWare FireSpot aan een vloerstatief en zorg voor maximale ondersteuning. Bovendien kun je de juiste hoek van de vuurgloed eenvoudiger stellen en rook nog gemakkelijker inkleuren. Horizontale en verticale vlameffecten zijn kinderspel!
 
Lees meer

Wil je meer weten over de innovaties uit deze nieuwsbrief, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of via social media. We helpen je graag!

Hartelijke groeten,
Team FireWare 

 
FireWare op Facebook
LinkedIn
FireWare op Twitter
Instagram
FireWare Website
Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent