CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Webinars waterongevallen

13 mei 2020

In ons land gebeuren regelmatig ongelukken in en op het water. Daarom behoort beheersing tot de kerntaken van de brandweer.In de webinars uit onderstaand overzicht wordt ingegaan op waterongevallen en de bestrijding en beheersing daarvan.

11 december 2020 | Optreden bij waterongevallen en TBO

In deze webinar staat het optreden bij waterongevallen centraal. Er wordt ingegaan op de basistaak grijpredding, op de redvesten en waadpakken van de veiligheidsregio, het optreden in het waadpak a.d.h.v. een casuïstiek video, verontreinigingen van het water en het toepassen van arbeidshygiëne.

Door: Brandweer Gelderland-Zuid

2 juni 2020 | Duiken (Waterongevallen)

Tijdens dit webinar nemen de duikteams van Brandweer Fryslân je mee hoe er wordt gehandeld bij een incident met een waterongeval. Wat gebeurt er allemaal wanneer er bijvoorbeeld een voertuig te water raakt? Er wordt ingegaan op de “Friese werkwijze”: de drietrapsraket van een tankautospuit, het oppervlakte reddingsteam en het duikteam. Wat doen deze disciplines? En hoe werken ze samen?

Door: Brandweer Fryslân

15 april 2020 | Ondersteuning bij waterongevallen

Nederland is een waterrijkland. We worden dan ook regelmatig opgeroepen voor een waterongeval. Maar hoe zat het ook al weer met ondersteuning bij dit type incident? Wat doet het duikteam en waar ben jij verantwoordelijk voor met de tankautospuit? Duikploegleider Barry Rikkers geeft uitleg over de inzet van het duikteam. (vanaf 09:02 min)

Door: Brandweer Zuid-Holland Zuid

Benieuwd naar meer webinars vakbekwaam?

Bekijk de overzichtspagina webinars vakbekwaam voor meer thema's.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent