CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Webinars human factors

13 mei 2020

Human factors zijn een bekend thema bij moderne incidentbestrijding. Toch weten we niet altijd wat ermee bedoeld wordt. Deze pagina geeft een overzicht van webinars met dit onderliggende thema.

27 juli 2020 | De mensfactor & FABCM

Deze aflevering van de webinarserie Basisprincipes van brandbestrijding door de Brandweeracademie, stelt de mens centraal en werkt daarmee het basisprincipe ‘Stop en denk na’ uit. Wat doet het incident met je, welke valkuilen kunnen daarbij optreden en hoe kun je daar mee omgaan? Leer hoe FABCM en situationele commandovoering jou kunnen helpen!

Door: De Brandweeracademie

27 mei 2020 | Reanimeren (in Coronatijd)

Deze webinar van Veiligheidsregio Drenthe in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen gaat over reanimatie en het gebruik van de AED. Aan de hand van demonstraties wordt ingegaan op reanimatie van volwassenen, kinderen en zuigelingen bij normale omstandigheden én in Coronatijd.

Door: Brandweer Drenthe in samenwerking met UMCG

19 mei 2020 | Team Collegiale Ondersteuning

​Deze webinar gaat in op het werk van het Team Collegiale Ondersteuning (TCO). Diverse collega's van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid komen aan het woord.

Door: Brandweer Gelderland-Zuid

20 april 2020 | Human factors

De positie van Human factors in het brandweervak draait om de menselijke kant. Human factors gaan over de menselijke kwaliteiten, de werking van het (onder)bewustzijn en de effecten van stressoren op deze kwaliteiten. En daarnaast hoe eenieder daar in elk denkbare situatie mee te maken heeft. Met de webinar laat Jan Idema ons kennismaken met de thema’s bewustzijn en onderbewustzijn, de (on)macht van onze waarneming en de (on)macht van onze sturingskracht.

Door: Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Benieuwd naar meer webinars vakbekwaam?

Bekijk de overzichtspagina webinars vakbekwaam voor meer thema's.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent