CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Webinars brandbestrijding

13 mei 2020

Brandbestrijding behoort tot de vier kerntaken van de brandweer. Het bestrijden van branden brengt risico's met zich mee, dat vraagt om de juiste vaardigheden. Op deze pagina vind je een overzicht van aan dit thema gerelateerde webinars. 

27 mei 2020 | Basisprincipes brand deel 2

In dit vervolg op aflevering 1 laten lector Brandweerkunde, Ricardo Weewer, en onderzoeker, Lieuwe de Witte, aan de hand van een casus zien hoe je de basisprincipes in de praktijk toepast. Het accent ligt op antiventilatie en koelend vermogen.

Door: Brandweer Gelderland-Zuid in samenwerking met het IFV

25 mei 2020 | Basisprincipes brand deel 1

In dit eerste deel van een serie van twee, worden de zes basisprincipes behandeld door Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde, en Lieuwe de Witte, onderzoeker bij de Brandweeracademie.

Door: Brandweer Gelderland-Zuid in samenwerking met het IFV

15 mei 2020 | Rietenkap branden

In deze live webinar worden we door team brandbestrijding meegenomen in het onderwerp "rietenkap branden". De deelonderwerpen constructie rietenkap, rietenkap brandbestrijdingsteams (RKBBT) en handelsperspectief eerste tankautospuit worden toegelicht.

Door: Brandweer Gelderland-Zuid

13 mei 2020 | Gebouwconstructies bij incidentbestrijding

Bouwmateriaal in relatie tot brand en explosie, het gedrag van beton bij brand en bouwconstructies bij een dreigende instorting: een greep uit de onderwerpen uit deze webinar over gebouwconstructies bij incidentbestrijding.

Door: Brandweer Zuid-Holland Zuid

13 mei 2020 | Bluswater management

Deze webinar over bluswatermanagement heeft de WT als primaire waterwinning, het bluswatersysteem van Brandweer Drenthe en een film watermanagement in verbinding tot de basisprincipes van brandbestrijding op het programma.

Door: Brandweer Drenthe

22 april 2020 | 5 Basisprincipes van brandbestrijding

In deze live webinar neemt lector Brandweerkunde Ricardo Weever van het IFV ons mee in de Basisprincipes van brandbestrijding. Onder andere het hoe en waarom van de basisprincipes, de onderbouwing van de basisprincipes en het kwadrantenmodel. Doel van de webinar is om te leren van de ervaringen uit het verleden.

Door: Brandweer Zuid-Holland Zuid

22 april 2020 | Casus Zuidhoek Rotterdam

In deze webinar wordt de casus Woningbrand Zuidhoek Rotterdam van 19 april 2019 besproken. Spreker Peter en gastspreker Remco van Werkhoven lichten toe wat te doen vanuit je eigen rol binnen je team in een soortgelijke situatie.

Door: Brandweer Gelderland-Zuid

22 april 2020 | Basisprincipes brandbestrijding les 2

In deel 2 van de webinar gaat het over de volgende onderwerpen:

  • Inzet gebouwenbrand hoge of of lage druk
  • Basisprincipes & rol van de OVD

Door: Brandweer Drenthe

20 april 2020 | Koelend vermogen

Het inschatten van het potentiële brandvermogen en het daarbij behorende koelend vermogen is misschien wel de belangrijkste activiteit bij brandbestrijding. Hoewel er veel over is geschreven en ook verschillende vuistregels zijn ontwikkeld, is dit een redelijk nieuw inzicht. In deze webinar wordt het onderdeel koelend vermogen van de basisprincipes van brandbestrijding toegelicht en worden er handelingsperspectieven voor de praktijk geboden.

Door: Brandweer Twente

15 april 2020 | Basisprincipes brandbestrijding les 1

​In het kader van de Basisprincipes van brandbestrijding wordt in deel 1 het kenmerken schema behandeld en wordt een uitstapje naar verkenning gemaakt.

Door: Brandweer Drenthe

Benieuwd naar meer webinars vakbekwaam?

Bekijk de overzichtspagina webinars vakbekwaam voor meer thema's.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent