CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Waarom kiezen voor een oefenpop in plaats van echte mensen?

23 juli 2019

LOTUS-slachtoffers en vrijwillige acteurs zijn onmisbaar voor oefenleiders. Ze stellen cursisten in staat om hun vaardigheden te oefenen op échte mensen. Omdat er adequaat op de verleende hulp gereageerd wordt, wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk benaderd. Toch kan het soms praktischer zijn om een oefenpop in je scenario te betrekken. Wij geven je vijf redenen waarom je wellicht beter voor een oefenpop kunt kiezen in plaats van een vrijwilliger van vlees en bloed.

Veiligheid

Diverse ensceneringen, bijvoorbeeld het oefenen van een waterredding of een hoogteredding, kunnen de veiligheid van een levende acteur in gevaar brengen. Daardoor is het verstandiger om dit risico te ontwijken en te kiezen voor het gebruik van een oefenpop.

Ook bij het aanleren van nieuwe vaardigheden bij cursisten is het soms praktisch om een oefenpop te betrekken in het scenario. Zo vermijd je het risico op fouten en minimaliseer je de daaruit voortvloeiende verwondingen.

Voelt echt aan

De oefenpoppen van Ruth Lee, te verkrijgen via onze webshop, zijn anatomisch ontworpen. De gewichtsverdeling van de oefenpop voelt zeer natuurlijk aan; de oefenpop zal daarom aanvoelen als een bewusteloos slachtoffer. Een oefenleider hoeft geen gebruik te maken van een vrijwilliger en daardoor kan iedere cursist zich volledig richten op de training. Oefenpoppen zijn verkrijgbaar in de maten baby tot obesitas. Neem maar eens een kijkje in onze webshop!

Sterk en duurzaam

Een degelijke constructie en zorgvuldig gekozen materialen zijn dé ingrediënten om een oefenpop een lange levensduur te geven. Daarom vertrouwen hulpverleners al jaren op Ruth Lee. In tegenstelling tot oefenpoppen met een (deels) plastic lichaam, kunnen deze oefenpoppen echt wel tegen een stootje! Ervaar het zelf door de dummy eens te droppen vanuit een raam op de tweede verdieping. Of begraaf een oefenpop onder puin en rijdt hier eens overheen met een 4x4!

Geen blauwe plekken meer!

Nog een voordeel van oefenpoppen die niet van plastic zijn gemaakt, is dat de zachte lichaamsgewrichten het risico op knellen en kneuzingen voorkomen. Bij het gebruik van mannequins met een plastic lichaam zijn dit veelvoorkomende en vervelende verwondingen.

Doe wat goed voelt

Soms is het bijzonder praktisch om cursisten de kneepjes van het vak te leren door gebruik te maken van een oefenpop. Helaas gaat het wel eens fout en dat staat haaks op de intentie van een oefening die bedoelt is om mensen te helpen om levens te redden! Als er iets misgaat, dan ondervindt alleen de mannequin hier last van. Als je zeker weet dat cursisten de vaardigheden onder de knie hebben, dan kan je altijd overschakelen naar een vrijwilliger. Op die manier krijg je dan alsnog direct terugkoppeling over de toegepaste technieken!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent