CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Veiligheidsregio Fryslân stelt 66 uitbreidingsets beschikbaar om te oefenen met de Basisprincipes van brandbestrijding

21 november 2022

Het zal niemand ontgaan zijn: de Basisprincipes van brandbestrijding zijn nog steeds “hot”. Dat heeft uiteraard ook zijn invloed op het vakbekwaam worden en blijven. Veiligheidsregio Fryslân heeft al een zeer uitgebreide set oefenmaterialen per post. Ook is er geïnvesteerd in een goede ensceneringstraining voor de posten. Daarmee zijn de ensceneringen de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Het aantal meldingen bij de meldkamer tijdens oefenavonden is de laatste jaren flink gestegen. Een mooi compliment!

Toch was er behoefte om nóg een stap verder te gaan. Daarom heeft de veiligheidsregio geïnvesteerd in 66 uitbreidingsets met oefenmiddelen. Voor elke post één. De set is in overleg met de gebruikers vastgesteld en vormt een uitbreiding op de Oefensets Brandhaard en de Cumulus rookmachines die binnen de regio al veelvuldig in gebruik zijn.

Uitbreidingsset oefenmiddelen

In deze uitbreidingsset zijn een tweetal extra vuurgloedspots met vloerstatief te vinden. Deze zijn voorzien van een extra lang aansluitsnoer. Daarnaast is er een verdeelblokje en een systeem voor bediening op afstand in de set opgenomen. Met het rookrichtstuk voor de Cumulus en Stratus rookmachines van de posten kunnen veel meer verschillende rookbeelden geënsceneerd. Uiteraard is de hele set keurig verpakt in een kunststof krat. Wel zo prettig om alles te vervoeren en compleet te houden!

Vrijdag 11 november nam Eelke Bragt van Veiligheidsregio Fryslân de 66 sets in ontvangst. Jacqueline van Zanen van FireWare kwam de sets persoonlijk brengen. Uiteraard voorzien van iets lekkers voor bij de koffie. We wensen alle posten van Veiligheidsregio Fryslân heel veel oefenplezier met deze uitbreidingsets!

Heb je ook speciale wensen voor een set oefenmaterialen? Neem dan gerust contact met FireWare op. We helpen graag!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent