CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Van belevenisontwerp naar oefenfaciliteit: Safety Village Tilburg krijgt vorm!

28 april 2022

Aan de Pater Geurtjensweg in Tilburg wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw oefencentrum: Safety Village. En het is bijna zover! Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant mag zich binnenkort eigenaar noemen van een prachtige oefenfaciliteit, waar brandweermensen in een inspirerende omgeving vakbekwaam kunnen worden én blijven. Maar ook een omgeving waar gastheerschap centraal staat.

Door diverse organisaties is en wordt er heel hard samengewerkt om deze mooie ambitie waar te maken. Drie jaar geleden mocht ook FireWare haar steentje bijdragen op het gebied van belevingsontwerp en het integreren van de leer- en lesdoelen. Want, een oefencentrum kan zoveel meer zijn als beleving een passende rol krijgt. Zeker als de synergie wordt gezocht tussen beleving en het behalen van leer- en lesdoelen. Dán ontstaan er zaken die het verschil maken tijdens een gedegen opleiding: focus op dilemma’s, leiderschap, realisme en vakmanschap!

Voortgangsfoto’s

De foto’s geven een goed beeld van de voortgang van de bouw van Safety Village Tilburg. Alle objecten zijn zo ten opzichte van elkaar geplaatst en vormgegeven dat ze een logisch geheel vormen. De komende tijd wordt het terrein verder ingericht. Het zal niet lang meer duren tot de poorten van één van de mooiste oefencentra van Nederland zich openen!

Voor meer informatie over het ontwerpproces door FireWare, zie: FireWare maakt belevenisontwerp voor Safety Village.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent