CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië

19 december 2016
Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië 2
Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië 3
Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië 4
Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië 5
Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië 6
Twee Baarnse Mini Flashovers in Maleisië

Onze dealer in Maleisië, Tecsen Technologies, heeft twee mini-flashovertrainers mogen leveren aan de Fire & Rescue Academy Malaysia in Bau Sarawak. Dit  trainingscentrum is één van de vijf belangrijkste trainingscentra van het Malaysia Rescue Department, of te wel het BOMBA.

De Mini-Flashovertrainers zullen onder andere worden ingezet om op schaal realistische backdrafts en flashovers te simuleren. Daarnaast zullen ze worden ingezet als hulpmiddel bij de lessen brandverloop. De belangrijkste motivatie om de Mini-Flashover trainer te gaan gebruiken is echter omdat het trainingscentrum de behoefte heeft om cursisten beter voor te bereiden voordat ze de flashovercontainers gaan gebruiken.

Het leuke is dat de Mini-Flashover trainer bij FireWare geïntroduceerd is door Brandweer Baarn. Zij hebben dit concept ontwikkeld vanuit de behoefte om een hoger leerrendement te halen bij de trainingen in een “echte” flashover container. Op dit filmpje is een introductie te zien van de “geestelijk vader” van de trainer, Hans van Essen. FireWare heeft het concept omgezet in een product dat seriematig te produceren is, zodat meer hulpverleners er hun voordeel er mee konden doen.

FireWare is super trots dat ze heeft kunnen helpen een dergelijk opleidingsconcept aan de andere kant van de wereld te introduceren. Onze missie is tenslotte ervoor te zorgen dat hulpverleners overal ter wereld vakbekwaam kunnen worden en blijven!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent