CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

TGB lab op de ExpoRIC 2018

26 april 2018

TGB, of Terrorisme Gevolg Bestrijding is een groot thema binnen de hulpverleningswereld en daarbuiten. FireWare heeft inmiddels een ruime ervaring in het inrichten van levensechte omgevingen waarbij incidenten met een groot aantal slachtoffers realistisch worden geënsceneerd. Zo zijn onder andere de TGB labs van Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland en Veiligheidsregio Haaglanden door FireWare ingericht. In beide oefenomgevingen kan veilig, zonder “pottenkijkers” worden geoefend.

Om een beeld te geven over hoe zo’n lab eruit kan komen te zien is er op de ExpoRIC een klein TGB lab nagebouwd met als thema “Hoe sterk sta jij in je schoenen”.  Het betreft een shooting in een horecagelegenheid in Enschede. De projectie, vuur, geluid- en lichteffecten worden door de FireWare speciale TGB sturing bediend. De instructeur logt in met zijn of haar telefoon, en alle functies zijn binnen handbereik. Zo kunnen de dilemma’s scherp neergezet worden. Uiteraard gecombineerd met een realistische enscenering met de FireWare simulatieproducten.

Voor de content van de projectie is tijdens de ERIC gebruik gemaakt van XVR. De cursisten kijken door het raam naar buiten, en zien daar de uitbreiding van het incident, maar ook het aan- en afrijden van de hulpverleners. De traumalotussen zijn verzorgd door traumalotus.nl  Sander Hesseling en Peter Butter zijn de initiators van dit project. Door inspirerend samen te werken hebben veel mensen tijdens de ERIC kunnen kijken hoe sterk zij in hun schoenen stonden!

Wilt u ook een interactief TGB lab, of een andere realistische oefenomgeving waarbij u uw leerdoelen kunt bereiken? Neem dan gerust contact met ons op!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent