CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Spektakel in La Souterraine

21 maart 2019

Na een geslaagd beursweekend in Denemarken wachtte ons alweer een nieuwe uitdaging over de grens. Ditmaal vertrokken Karin en Stefan richting La Souterraine in Frankrijk. Samen met Cédric Wolsleger, directeur van onze Franse dealer W.I.Consulting, bemanden we een stand op de 1ères Assises Nationales Santé Secours et Territoires.

Assises Nationales Santé Secours et Territoires

De Assises Nationales Santé Secours et Territoires vond voor het eerst plaats en stond in het teken van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg, hulpverlening en een veilige leefomgeving. Het cultureel centrum van La Souterraine was ingericht voor lezingen, terwijl in de naastgelegen ruimte stands waren ingericht ter illustratie van de lezingen. In Frankrijk kent de brandweer verschillende afdelingen. De SPV en SPP richten zich op de brandbestrijding, terwijl de SSSM bestaat uit medewerkers met een medische, farmacologische of veterinaire achtergrond. Wij keken er dan ook niet gek van op dat de bezoekers van de stands voornamelijk Franse brandweerlieden waren. Zij konden bij onze stand terecht voor demonstraties van diverse oefenmaterialen, waaronder de Nebula AR, de mini PPV trainer en de FireWare Interactive Incident Trainer (F.I.I.T.).

Jong geleerd…

De tweede beursdag werd druk bezocht door de jongere garde. Leden van de Franse jeugdbrandweer (JSP) hadden namelijk verlof van hun school gekregen om aanwezig te kunnen zijn bij de beurs. Het enthousiasme spatte van de gezichten af en tot onze verbazing waren er zelfs enkele zeer jonge jeugdleden in staat om effectief te reanimeren. We stonden oog in oog met de Franse brandweerlieden van de toekomst!

Veel bekijks

Dankzij de geanimeerde demonstraties in de F.I.I.T. waren de beursbezoekers enthousiast over onze stand en hadden we voortdurend aanloop. We werden zelfs nog aangenaam verrast door een bezoek van een heuse cameracrew van de lokale televisie. We zijn erg benieuwd naar de beelden!

En door!

Natuurlijk willen we zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze oefenmaterialen, en dus maken we ons alweer op voor de volgende evenementen. Van 2 tot 4 april staan we met onze Belgische distributeur Hobrand Algebra op de XPO 112 in Kortrijk, België. Daarnaast staan we op 4, 5 en 6 april opnieuw met W.I.Consulting in Frankrijk. Ditmaal op de Secours Expo in Parijs.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent