CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Search and Rescue bij het Franse Ministerie van Defensie

07 juni 2016
Search and resque Franse-1
Search and resque Franse-2

Geschreven door: Paul McDonnell, Managing Director bij Ruth Lee

Op deze foto’s is te zien hoe het Franse Ministerie van Defensie de waterreddingspop van Ruth Lee op de proef stelt. Het doel van de oefening was om te testen of de Ruth Lee producten geschikt waren voor oefeningen voor helikopterpiloten en duikers, zowel op het land als in de zee.

Het eindrapport van de Franse marine luchtmacht was een lovende reflectie op de kwaliteit van de Ruth Lee poppen, en in dit geval op de realistische simulatie van een bewusteloos persoon die in het water drijft onder een hoek van 45 graden met alleen het hoofd en de schouders boven water.

Het geheim achter de prestatie van de pop is de balans tussen gewicht en drijfvermogen. Dankzij het stevige geraamte van nylon gaas, kan het water er snel doorheen en na een paar minuten zakken de benen onder het wateroppervlak. De pop is zeer duurzaam, dankzij het dicht geweven polypropyleen, versterkte PVC en niet-absorberende schuim.

In de oefening moest hoog getraind personeel het lichaam naar de helikopter omhoog trekken en van de stretcher halen. Ruth Lee’s pop voldeed naar ‘complete tevredenheid’ van de Franse autoriteiten.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent