CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Het Voorlichtingsvoertuig van Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant krijgt vorm!

07 juni 2018
Voorlichtingsvoertuig Hulpverleningszone Oost Vlaams Brabant krijgt vorm 2
Voorlichtingsvoertuig Hulpverleningszone Oost Vlaams Brabant krijgt vorm 3
Voorlichtingsvoertuig Hulpverleningszone Oost Vlaams Brabant krijgt vorm

Na de mooie Brandveilig Leven (BVL) Projecten in Nederland mag FireWare nu een voorlichtingsvoertuig in België realiseren. Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant gaf de opdracht om een spectaculair voorlichtingsvoertuig te ontwerpen voor de Belgische markt. Voor de realisatie wordt samengewerkt met LeefBrandveilig.be, Oscare en natuurlijk de Hulpverleningszone zelf.

De ster van de show is de familie Vlam. Deze karakters, ontworpen door Peter van Rossum en Tim Renders, vormen de basis van Leefbrandveilig.be  FireWare mocht een mobiel concept verzinnen waarbij er voortgeborduurd werd op het succes van deze campagne.

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie: Sjaak, Remco en Guido van Feld Carrosserie zijn druk bezig om het voertuig op te bouwen. Met veel liefde én aandacht wordt de Renault platformcabine voorzien van een opbouw, waarin het interactief spel geplaatst wordt. Door middel van een aantal vragen wordt de kennis rond brandveilig leven van de bezoeker getest. Het doel is om de leden van de familie Vlam zo snel mogelijk bij het verzamelpunt te krijgen. Wie dat als eerste voor elkaar heeft, wint het spel!

De vragen zijn per show en locatie anders. Zo kan er optimaal ingespeeld worden op de doelgroep. Per show wordt een uitgebreide rapportage gemaakt van de gestelde vragen en de gegeven antwoorden. Ook de gps-positie van het voertuig wordt hierbij verwerkt. Het is zo mogelijk meer inzicht te krijgen in de kennis van de bezoekers rond brandveilig leven.

Aan de achterzijde wordt een klein klaslokaal vol leuk, interactief lesmateriaal gebouwd waarbij voorlichting gegeven kan worden aan de verschillende doelgroepen. Het grote scherm geeft dag en nacht voorlichting aan voorbijgangers. Op deze manier wordt het voertuig optimaal ingezet. Voldoende opslagruimte en een kleine keuken maken het voertuig helemaal compleet!

Voor het einde van de zomer is dit voorlichtingsvoertuig al te bezoeken op diverse evenementen in de regio.

Ook interesse in een instructie of voorlichtingsvoertuig? Neem dan gerust contact met ons op! Of kijk eens in ons portfolio met onze BVL projecten.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent