CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Geschiedenis

Theatertechniek

Op 28 Juli 2003 is FireWare is opgericht door Sef Hendrickx en Jacqueline van Zanen. Sef studeerde destijds theatertechniek en verwonderde zich tijdens een BHV-training met een knetterkast over de vraag waarom special effects uit de theater- en filmbranche niet ingezet werden voor het opleiden van hulpverleners. Die vraag werd het onderwerp van zijn afstudeeronderzoek, waaruit vervolgens het idee voor de oprichting van FireWare is ontstaan.

Na een aantal kleine aanpassingen bleken de effecten en technieken uit de theaterwereld goed toepasbaar in de trainingsomgeving voor hulpverleners: uit het onderzoek bleek zelfs dat er een significante verbetering te zien was.

Sef en Jacqueline werkten de eerste jaren, vanuit een studentenkamer, aan de bekendheid en de acceptatie van het inzetten van theatertechnieken bij het opleiden van hulpverleners. De theater technische effecten bleken een welkom alternatief voor trainers en opleiders van hulpverleners.

Groei

Al snel was meer ruimte nodig dan de studentenkamer. Het bedrijf groeide gestaag door van opslag in een zeecontainer, naar opslag in een hal in van een autorijschool in Velserbroek in 2004. Al snel werd gestart met de bouw van een simulator waarin de effecten werkend werden getoond. ProFhire, ook aanwezig in het bedrijfsverzamelgebouw, gebruikte deze ruimte voor BHV-trainingen. Een win-win situatie voor beide partijen ontstond. FireWare kon nieuwe ideeën testen bij de instructeurs en cursisten van ProFhire, en zij beschikten altijd over vernieuwende oefenmiddelen.

In 2005 verhuisde het kantoor aan huis voor korte tijd mee naar Schoorl. In 2006 werd een kantoorruimte, en een showroom In Velserbroek gerealiseerd. De opslagruimte werd al snel te klein en daarom is sinds 2011 een logistiek centrum in Kerkrade in gebruik. Vanuit daar worden alle verkochte producten middels een gerobotiseerd magazijn verzonden.

In 2013 verhuisde FireWare naar Wieringerwerf, na 1,5 jaar verbouwen is het een pand geworden met ideale faciliteiten voor brainstormen en het ontwerpen van trainingsoplossingen. De huidige locatie biedt ruimte in lichte kantoorruimtes, een eigen technische dienst, de verhuurvloot, een brainstormruimte, een praktijklokaal en een showroom waar klanten zich kunnen oriënteren op nieuwe producten. Daarnaast nodigen een grote eettafel en een fijne koffiemachine uit om aan te schuiven!

Werkzaamheden

FireWare had in 2003 al snel alle producten in 1 webshop ondergebracht. Hier werden later ook de verhuurartikelen en ensceneringstrainingen aan toegevoegd. Het bleek echter niet eenvoudig om alle activiteiten voldoende duidelijk te maken voor bezoekers. In 2007 is gekozen voor een nieuwe huisstijl met daaraan gekoppeld 3 nieuwe handelsnamen: FireSales, FireRent en FireConsult. Eind 2014 is deze strategie herzien en wordt alles weer terug samen gebracht onder FireWare.

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent