geschiedenis-fireware

Theatertechniek

Op 28 Juli 2003 is FireWare is opgericht door Sef Hendrickx en Jacqueline van Zanen. Sef studeerde destijds theatertechniek en verwonderde zich tijdens een BHV-training met een knetterkast over de vraag waarom special effects uit de theater- en filmbranche niet ingezet werden voor het opleiden van hulpverleners. Die vraag werd het onderwerp van zijn afstudeeronderzoek, waaruit vervolgens het idee voor de oprichting van FireWare is ontstaan.

Na een aantal kleine aanpassingen bleken de effecten en technieken uit de theaterwereld goed toepasbaar in de trainingsomgeving voor hulpverleners: uit het onderzoek bleek zelfs dat er een significante verbetering te zien was.

Sef en Jacqueline werkten de eerste jaren, vanuit een studentenkamer, aan de bekendheid en de acceptatie van het inzetten van theatertechnieken bij het opleiden van hulpverleners. De theater technische effecten bleken een welkom alternatief voor trainers en opleiders van hulpverleners.

Groei

Al snel was meer ruimte nodig dan de studentenkamer. Het bedrijf groeide gestaag door van opslag in een zeecontainer, naar opslag in een hal in van een autorijschool in Velserbroek in 2004. Al snel werd gestart met de bouw van een simulator waarin de effecten werkend werden getoond. ProFhire, ook aanwezig in het bedrijfsverzamelgebouw, gebruikte deze ruimte voor BHV-trainingen. Een win-win situatie voor beide partijen ontstond. FireWare kon nieuwe ideeën testen bij de instructeurs en cursisten van ProFhire, en zij beschikten altijd over vernieuwende oefenmiddelen.

In 2005 verhuisde het kantoor aan huis voor korte tijd mee naar Schoorl. In 2006 werd een kantoorruimte, en een showroom In Velserbroek gerealiseerd. De opslagruimte werd al snel te klein en daarom is sinds 2011 een logistiek centrum in Kerkrade in gebruik. Vanuit daar worden alle verkochte producten middels een gerobotiseerd magazijn verzonden.

In 2013 verhuisde FireWare naar Wieringerwerf, na 1,5 jaar verbouwen is het een pand geworden met ideale faciliteiten voor brainstormen en het ontwerpen van trainingsoplossingen. De huidige locatie biedt ruimte in lichte kantoorruimtes, een eigen technische dienst, de verhuurvloot, een brainstormruimte, een praktijklokaal en een showroom waar klanten zich kunnen oriënteren op nieuwe producten. Daarnaast nodigt een grote eettafel en een fijne koffie machine uit om aan te schuiven!

Werkzaamheden

FireWare had in 2003 al snel alle producten in 1 webshop ondergebracht. Hier werden later ook de verhuurartikelen en ensceneringstrainingen aan toegevoegd. Het bleek echter niet eenvoudig om alle activiteiten voldoende duidelijk te maken voor bezoekers. In 2007 is gekozen voor een nieuwe huisstijl met daaraan gekoppeld 3 nieuwe handelsnamen: FireSales, FireRent en FireConsult. Eind 2014 is deze strategie herzien en wordt alles weer terug samen gebracht onder FireWare. FireSales blijft nog als merknaam bestaan voor de eigen merk oefenmaterialen.

ONZE KERNWAARDEN


Inspirerend

FireWare inspireert haar klanten en de branche met haar creatieve concepten en haar co-creatieve aanpak. Door zelf ook open te staan en te leren van onze omgeving blijven we trendsettend en komen we samen tot het beste resultaat.


Creatief

We vinden originele oplossingen voor problemen en uitdagingen. We creëren nieuwe producten en oplossingen al dan niet vanuit een blanco canvas. Daarbij zijn we in staat functionele eisen om te zetten in een praktisch, esthetisch verantwoord ontwerp. We verliezen de belangen van de verschillende gebruikers hierbij niet uit het oog.


Betrouwbaar

We doen wat we beloven. We zeggen liever ‘nee’ of verwijzen door, dan dat we een belofte niet waar kunnen maken.


Duurzaam

We beseffen ons dat we deze planeet te leen hebben. Op iets wat je leent ben je zuinig. Daarom geven we zo goed mogelijk invulling aan de thema's duurzaamheid & milieu. Dat begint bij de kleine dingen, zoals het scheiden van afval, maar het heeft ook onze aandacht bij het ontwerpen van onze oplossingen.


Authentiek

We blijven trouw aan ons zelf. Onze theatertechnische en creatieve achtergrond schijnt door in al onze producten en diensten. Humor, af en toe een vleugje ironie en lol maakt deel uit van de cultuur bij FireWare. Maar bovenal hebben we respect voor onze klanten, leveranciers, medewerkers en andere stakeholders. We gaan voor het best haalbare resultaat en langdurige relaties.


Excellent

We streven naar excellente producten, excellente processen en een excellente dienstverlening. We realiseren ons hierbij dat continu verbeteren de sleutel is. Dit doen we door een cultuur te koesteren waarbij ruimte is voor opbouwende kritiek en waarbij we open staan voor elkaars nieuwe ideeën.