CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare op de inspiratiedag Vakbekwaam blijven

28 november 2019

Op 15 November 2019 organiseerde het district Oost de Inspiratiesessie Vakbekwaam Blijven op de Troned Safety Campus. Tijdens deze dag kwamen professionals van de diverse veiligheidsregio’s bij elkaar om van elkaar te leren rond het thema Vakbekwaam blijven.

Doel van de dag was het delen van informatie over leuke, slimme en nieuwe innovatieve oplossingen op het gebied van vakbekwaam blijven. Op de “markt” was onder andere een VR-plein, een buitengedeelte, een gamehoek en een algemeen deel te vinden. Samen was dit goed voor zeker 35 verschillende concepten en oplossingen!  Daarnaast waren er leuke en interessante deelsessies. Denk aan sessies over vakbekwaamheid op maat, over basisprincipes brandbestrijding en over toetsing.

Inspirerend vakbekwaam

Bijdragen aan de vakbekwaamheid van hulpverleners zit in het DNA van FireWare. Het was dan ook erg inspiratievol om alle ideeën en concepten van de veiligheidsregio’s zelf te zien. Zowel tijdens de lezingen als tijdens de pauzes op de informatiemarkt was het goed om met mensen met dezelfde passie en drive in gesprek te gaan. Wij konden ons eigen steentje bijdragen met behulp van onze stand.

Op deze stand konden we de nieuwe Incident Server en Incident Client tonen aan de professionals. Een mooie oplossing om dynamisch ensceneren bij complexere oefeningen mogelijk te maken. Ook het communicatiespel “de Razende Reporter” mocht veel positieve feedback ontvangen. Uiteraard was het ook een mooie gelegenheid om onze eindejaarsaanbiedingen nog een keer onder de aandacht te brengen. Deze zijn nog geldig tot 21 januari!

We kijken terug op een dag vol inspiratie met gepassioneerde mensen. We kijken daarom al uit naar de volgende editie. Speciale dank gaat uit naar district Oost en Het Instituut Fysieke Veiligheid voor de organisatie!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent