CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Didactische Escape room ‘De Razende Reporter’

Speciaal voor de COPI dagen van Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek en Veiligheidsregio Flevoland ontwikkelde FireWare een unieke mobiele didactische escape room.

In deze escape room kan gewerkt worden aan de 'zachte' kant. Denk aan zaken als communicatie, prioritering, collectief geheugen en samenwerken. Inmiddels is deze didactische escape room ook al bij andere regio's ingezet!

Het spel

De cursisten komen binnen in een ruimte waar een grote arena te zien is met diverse radiografisch bestuurbare auto's. Elke auto heeft unieke kenmerken. Aan de kopse kant van de arena staat een monitor. Hier is de intro-film op te zien. Deze film draait in een loop. Voor elke cursist staat een kluisje voorzien van een cijferslot. In dit kluisje is de afstandsbediening van één van de autootjes te vinden.

Op een gegeven moment drukt de spelleider op start: het spel begint. Op het scherm komt de razende reporter aanrijden in zijn persbus. Hij geeft de deelnemers een speluitleg. Er komt straks een afbeelding in beeld met de opstelplaats van de auto's. De cursisten moeten deze opstelling reproduceren in de arena. Op het moment dat dit lukt kunnen ze door op de knop te drukken een foto naar de redactie sturen. Is de opstelling juist, dan komt de volgende opstelling in beeld. Is de opstelling niet juist, dan mogen de cursisten een nieuwe poging doen.

Maar eerst moeten de cursisten toegang zien te krijgen tot hun afstandsbediening. Daarvoor komen de codes in beeld. Maar elke 12 seconden veranderen de codes van positie en uiterlijk; dat is de eerste uitdaging die de groep moet overwinnen!

De uitkomst

Na 6 opstellingen goed gereproduceerd te hebben is het spel uitgespeeld. Gemiddeld is de spelduur, afhankelijk van het aantal cursisten, tussen de 45 minuten en de 120 minuten.

Het beoordelen van de foto's gebeurt door de spelleider. Deze krijgt op een iPad de foto te zien van de gemaakte en de gevraagde opstelling. Klopt het? Dan keurt de spelleider het spel goed. Klopt het niet: dan keurt hij of zij de opstelling af.

Naar wens kunnen de personages en de omgevingen in het spel aangepast worden. Zo past het spel écht bij jullie organisatie! Ideaal om met elkaar te werken aan communicatie, prioritering, teamwork, overzicht en geheugen. Eventueel is deze escape room ook te huren!

Iets voor jullie?

Uiteraard kan FireWare ook andere uitdagende simulaties en spellen ontwikkelen aangepast aan uw specifieke leer- en lesdoelen! Neem gerust contact op voor meer informatie.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent