CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare ensceneert grootschalige oefening brandbestrijding voor Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden

23 november 2021

In november 2019 mocht FireWare ondersteunen bij de monodisciplinaire clusteroefening “Proeftuin” van Brandweer Gelderland-Midden, Cluster Zuid. Naar aanleiding van deze succesvolle samenwerking, werden onze ensceneringspecialisten deze week opnieuw ingeschakeld om te ondersteunen bij het monodisciplinair oefenen voor alle brandweerposten van het cluster. We kijken opnieuw terug op een succes!

Na een gedwongen oefenpauze als gevolg van de coronamaatregelen, was de motivatie om de draad samen weer op te pakken enorm. Het oude pand van Woonzorgcirkel de Hoge Hof in Herveld, dat tijdelijk werd ontruimd voor sloop, vormde voor zes avonden het prachtige decor voor grootschalige oefeningen. FireWare was aanwezig voor het verzorgen van een dynamische enscenering van diverse branden.

Scenario

Op een geldautomaat voor het pand van het zorgcentrum is een plofkraak gepleegd. Daarbij is brand ontstaan en de ravage is groot. Een geparkeerde auto heeft vlam gevat. Het vuur ontwikkelt zich in rap tempo. Het zorgt voor een doorslag naar de eerste bouwlaag van het zorgcentrum. De brandweerlieden staan voor een complexe situatie. Door de complexiteit van het scenario heeft de brand de tijd gekregen om ook door te slaan naar de tweede bouwlaag.

Wil je weten hoe we de enscenering hebben opgetuigd? Neem dan vooral een kijkje in ons portfolio-item.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent