CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Een unieke mobiele simulatieset voor tunnelbranden voor IJsland!

20 december 2021

Hoe zijn hulpverleners beter voor te bereiden op tunnelincidenten dan door hen te laten oefenen in de “echte” tunnels zelf? In samenwerking met onze IJslandse partner Landstjarnan ontwikkelde FireWare een uniek simulatieconcept. Met een trailer vol geschikte oefen- en simulatiemiddelen, is iedere tunnel in het land om te bouwen tot een tijdelijk oefencentrum. Compleet met interactieve hightech aansturing, die draait op een zelf opgezet en sterk draadloos netwerk. Zelfs afgesloten van de buitenwereld, middenin een tunnel, is er goed bereik.

Door middel van de hightech tablet bediening hebben de instructeurs de volledige controle over het scenario. Zo kan er een stoomsimulatie gestart worden bij een bluspoging, kunnen escalerende en de-escalerende scenario’s automatisch gestart worden én kan er volledig interactief met oefen-multigasmeters gewerkt worden. De instructeurs krijgen via de ingebouwde camera’s videobeelden terug om hen te ondersteunen bij hun waarneming en evaluatie.

Naast de rook- en brandsimulatie, is de set uitgerust met een zeer uitgebreide bibliotheek. Deze bibliotheek bevat geluidseffecten, een oefen-AED, explosiekanon, rookslangen en tal van andere oefenmaterialen om hulpverleners jarenlang van uitdagende, realistische scenario’s te voorzien!

Meer zien en weten van deze mobiele set voor tunnelbrand simulaties? Lees verder en bekijk de video in ons portfolio: Unieke mobiele tunnelbrand simulatie set voor IJsland!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent