CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De kracht van de krijgsmacht ervaren tijdens de ondernemersbivak van Defensie

12 december 2019

In oktober 2019 vond een bijzonder samenkomen plaats tussen de Total Force Genie (TFG) en het bedrijfsleven. Vijftien ondernemers uit bedrijven met raakvlakken in de genie werden voor 2,5 dag ondergedompeld in het militaire leven. Namens FireWare meldde Sef Hendrickx zich aan de poort van de lunettenkazerne te Vught.

Tijdens het bivak kregen de ondernemers de kans om zowel de genie als zichzelf beter te leren kennen. Thema’s als leidinggeven onder verzwarende omstandigheden, teamvorming en besluitvorming liepen als een rode draad door de dagen heen.

Schouder aan schouder

Tijdens het meerdaagse samenkomen werd van gedachten gewisseld over leiderschap, adaptiviteit en de samenwerking tussen Defensie en het bedrijfsleven. Gezamenlijk werd er georiënteerd naar de mogelijkheden om samen te werken aan een veiliger Nederland. De eerste bouwstenen voor een uitbreiding van het netwerk van de Total Force Genie werden gelegd.

Ambassadeur van de Total Force gedachte

Door diverse grensverleggende activiteiten werd een uniek kijkje gegeven in de kracht van de krijgsmacht. Zo werden trainingen gegeven in leiderschap, besluitvorming en kaartlezen, maar werden de deelnemers ook uitgedaagd om fysieke hindernissen in groepsband te overwinnen. Uiteraard in correct militair tenue, met volledige toewijding en gedisciplineerd!

Alle deelnemende ondernemers hebben het ondernemersbivak succesvol doorlopen. Daarmee mogen zij zich ambassadeur van de Total Force gedachte noemen. We zijn trots om deel uit te maken van de geniefamilie! Klik hier voor een volledig verslag.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent