CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

De BOM-COM van RBOC Fort Markenbinnen: kruip in de huid van de Explosieven Opruimingsdienst

23 maart 2022

Deze week is de nieuwe opleidingstool van opleidingscentrum RBOC Fort Markenbinnen in gebruik genomen. De BOM-COM, ontwikkeld door FireWare, is een didactische escapegame vol interactie, uitdaging en beleving voor de cursist. Maar, bovenal is het een onderwijs lesmiddel. Daarmee onderscheidt de BOM-COM zich van een “gewone” escapegame.

De game kan zowel op een opleidingscentrum als op locatie gespeeld kan worden. De groep cursisten wordt in tweeën gedeeld. Eén groep moet de bom ontmantelen. De andere groep heeft de gebruiksaanwijzing. Door middel van portofoons communiceren de groepen met elkaar en kunnen ze samen de bom binnen de tijd onschadelijk maken. Mits ze goed communiceren en samenwerken uiteraard!

Communicatie

Met behulp van de BOM-COM kan het onderdeel “communicatie” beoefend worden. Een wezenlijk onderdeel van iedere BHV-training. Alle stappen die doorlopen moeten worden bij de ontmanteling zorgen voor een positief leerresultaat. Dat komt door het “leren door beleving” principe. Wil je daar meer over weten? Lees dan verder in het portfolio-item over de BOM-COM.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent