CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

BHV-innovaties 2020

09 december 2020

We kunnen met z’n allen terug kijken op een heel bijzonder jaar. Het is in elk geval niet het jaar geworden waar we afgelopen oud en nieuw op geproost hebben. Toch zijn er ook veel positieve dingen gebeurt. We kunnen bij FireWare terugkijken op een heel aantal innovatieve BHV-projecten die we voor, tijdens én door de corona-crisis hebben mogen realiseren. Samen met de betrokken BHV-opleiders hebben we in mogelijkheden gedacht en prachtige projecten gerealiseerd. En die willen we jullie niet onthouden!

De Meldkamergame van Intertraining: kruip in de huid van een centralist!

FireWare en Intertraining hebben de handen opnieuw ineen geslagen voor een nieuwe samenwerking. Alle ervaringen die de afgelopen jaren op gebied van gamification in het veiligheidsonderwijs zijn opgedaan,  zijn zorgvuldig geëvalueerd. De goede elementen zijn behouden en de verbeterpunten zijn naar een hoger plan gebracht. Zo is een totaal nieuw concept tot stand gekomen: De Meldkamergame

Voor Intertraining was het van groot belang om tijdens de corona-periode niet stil te zitten. Hoe is deze COVID-situatie om te zetten in een kans? De extra beschikbare tijd is ingezet voor innovatie. Nu kunnen de eerste kleine pilot-groepen corona-proof trainen. Als straks de maatregelen niet meer van kracht zijn, wordt de nieuwe “Meldkamer” bij alle herhalingstrainingen standaard ingebracht.

Niets is wat het lijkt bij hybride escape room van AC Opleidingen: "De Tuinderij"

FireWare heeft AC Opleidingen mogen ondersteunen met het doorontwikkelen van "De Tuinderij". Deze hybride escape room wordt ingezet voor BHV-trainingen, maar ook voor entertainment.

De drie ruimtes van deze escape room zijn voorzien van achtergrondgeluiden, geluid- en lichteffecten en interactieve spelelementen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Met behulp van een tablet wordt de volledige installatie aangestuurd. Tijdens het spel wordt het handelen van de deelnemers gemonitord door middel van een camerasysteem. De instructeur kan daardoor live meekijken, via dezelfde tablet. Zo kunnen op het juiste moment hints gegeven worden, maar ook het handelen van BHV'ers kan zo worden beoordeeld! Voor meer informatie, zie: De Tuinderij.

Beleving, samenwerking en communicatie als centrale thema’s in de hybride escape room AC Opleidingen: “De Ramp”

Naast "De Tuinderij", heeft FireWare AC Opleidingen ook mogen helpen bij de doorontwikkeling van hybride escape room "De Ramp.

In De Ramp worden de deelnemers geconfronteerd met de gevolgen van een explosie. Een goede samenwerking en communicatie zijn vereist om een weg te banen door de ravage. De spelleider kijkt live mee via een tablet. Zo kan ook het handelen van BHV'ers worden beoordeeld.

Bij het belevingsontwerp zijn de beoogde leer- en lesdoelen niet vergeten. Er komen diverse onderwerpen rond de thema’s levensreddend handelen, brand, ontruiming, communicatie en EHBO aan bod. Voor meer informatie, zie: De Ramp.

FireWare mag de CURA Groep helpen om in 2170 de eerste BHV-training op Mars te verzorgen!

In deze bijzondere COVID-tijd is het een échte uitdaging om op een uitdagende manier het praktijkonderwijs voor BHV en EHBO vorm te geven. Maar, voor een organisatie als CURA Groep, met de ambitie om in 2170 de eerste BHV-training op Mars te geven, moet het toch mogelijk zijn om nu al, in 2020, een originele manier te vinden om invulling te geven aan dit vraagstuk…? Dat is gelukt! In een intensieve samenwerking zijn CURA Groep en FireWare samen op zoek gegaan naar een oplossing die gaaf, spectaculair en een échte beleving is: de BHV Pop-up locatie. De nieuwe pop-up locaties reizen de aankomende periode het hele land door. Er worden continue aanpassingen gedaan in lijn met de laatste COVID-richtlijnen. Zo kan er veilig, effectief en spectaculair gewerkt worden!

CURA BHV Pop-up locatie

Mobiele Trainingsunit voor BHV-trainingen van Trigion

In nauwe samenwerking met Trigion, ontwikkelde FireWare de mobiele trainingsunit (MTU). Deze trailer, heeft alles aan boord om een dynamische, interactieve BHV-training op locatie te verzorgen! Er is gekozen voor digitale simulatie en gamification technieken om de kennis en kunde van de cursist op peil te houden. Lesgeven kan op klassikale en individuele basis.

Het ontwerp is gerealiseerd met “maatwerk voor de eindgebruiker” in het achterhoofd. De omgevingen in de simulatieruimte zijn zo snel te wisselen dat er niet alleen maatwerk per organisatie geleverd kan worden, maar ook nog per individuele cursist. Door deze ervaring wordt de cursist een betere BHV-er. En daar draait het tenslotte allemaal om!

“Korporaal Tim” test kennis over brandwonden volledig geautomatiseerd

Opleidingscentrum RBOC Fort Markenbinnen beschikt over een wel heel unieke trainingstool om de kennis van cursisten op het gebied van brandwonden te beproeven. Maak kennis met Korporaal Tim!

Deze interactieve beleving in militaire setting is zo ontworpen dat cursisten volledig betrokken zijn bij de les. Bovendien maken gamification technieken de cursus zowel leuker als uitdagender. Het leerresultaat van de cursist neemt significant toe! En omdat het spel volledig is geautomatiseerd, hoeft er geen fysiek contact plaats te vinden met een echte BHV-instructeur.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent