CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare mag de CURA Groep helpen om in 2170 de eerste BHV-training op Mars te verzorgen!

11 november 2020

In deze bijzondere COVID-tijd is het een échte uitdaging om op een uitdagende manier het praktijkonderwijs voor BHV en EHBO vorm te geven. Maar, voor een organisatie als CURA, met de ambitie om in 2170 de eerste BHV-training op Mars te geven, moet het toch mogelijk zijn om nu al, in 2020, een originele manier te vinden om invulling te geven aan dit vraagstuk…?

Dat is gelukt! In een intensieve samenwerking zijn CURA en FireWare samen op zoek gegaan naar een oplossing die gaaf, spectaculair en een échte beleving is: De BHV Pop-up locatie.

De toekomst tegemoet

Het concept van de CURA GROEP is constant in ontwikkeling. De eerste fase is nu operationeel. Vanuit hier gaan we uitbouwen naar de 2e fase, waarbij er veel meer interactie zal zijn. Daardoor zal het scenario trainen tot leven gaan brengen. En wat de 3e en 4e fase zal zijn… De tijd zal het leren! We leren, experimenteren en passen aan.

Er zijn altijd 1000 redenen te verzinnen om iets niet te doen. Maar, het is veel leuker om te kijken naar de redenen om het wél te doen. De CURA Groep had het lef om een torenhoge ambitie te delen. Daardoor kon het team van FireWare meedenken, ontwerpen en helpen realiseren. Binnen de deadline en binnen het budget.

WOW-effect

Bij de BHV Pop-up locatie wordt de cursist verwelkomd door een tunnel binnen te lopen. In de tunnel wordt een WOW-effect gecreëerd door middel van licht, geluid, decor en effecten. Aan het einde van de tunnel krijgen de cursisten aan de hand van een video uitgelegd hoe de dag verder zal verlopen en wat er van ze verwacht wordt.

Bij het volgende station ontvangen de cursisten de benodigde cursusmaterialen, waaronder ook een tablet waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Op de tablet staat met kleurcodes aangegeven in welke zone de cursist plaats kan nemen. Deze kleuren komen op verschillende plaatsen terug, om het voor de cursisten zo duidelijk mogelijk te maken. In alle zones staat beleving centraal. En dat zonder concessies te doen aan het behalen van de leer- en lesdoelen.

Wanneer de cursist in de juiste zone is aangekomen kan hij of zij beginnen met de leerstof op de tablet. Wanneer deze stof is doorlopen, kan de cursist besluiten om te oefenen in de Oefenzone. Als de cursist zich zeker genoeg voelt, dan stapt de cursist de competentiezone in. Daar laat de cursist aan de hand van scenario’s aan de instructeur zien dat hij of zij competent is. Als dat het geval is, verlaat de cursist met een unieke BHV-ervaring de BHV Pop-up locatie!

Veilig trainen

De BHV Pop-up locaties van de CURA Groep reizen de aankomende periode door het hele land en wordt continue aangepast aan de laatste COVID-richtlijnen. Zo kan er veilig, effectief en spectaculair gewerkt worden!

Voor meer informatie over trainen bij een BHV Pop-up locatie, zie: BHV Pop-up passief observeren naar actief beleven.

Voor meer informatie over CURA, zie: website CURA groep.

Bekijk de video van de CURA Groep

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent