CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Ben jij klaar voor een spectaculair oefenseizoen?

11 juli 2019
Zomer geopend nieuwsbericht

Ben jij klaar voor een spectaculair oefenseizoen? We stomen je graag klaar door middel van onze nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief aandacht voor onderhoud van oefenmateriaal, de periodieke NEN-3140 keuring én verbluffende co-creaties!

*|MC:SUBJECT|*

Beste lezer,

Een blik naar buiten zegt genoeg; het is zomer! Deze hele zomer kun je gewoon bij ons terecht voor al je vragen, bestellingen, onderhoud en reparaties. Ons team helpt je graag!

Soms is het handig om tijdelijk te kunnen beschikken over oefenmateriaal. Bijvoorbeeld voor een grootschalige oefening of een omvangrijk evenement. In deze nieuwsbrief besteden we daarom aandacht aan onze verhuurafdeling. FireWare biedt de mogelijkheid van het huren van losse oefenmaterialen tot complete co-creaties. Met de grootste gespecialiseerde verhuurvloot van oefenmaterialen in Europa is er altijd een product dat past bij jouw ensceneringsuitdaging!

Wil je meer weten over onze verhuurvloot of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!


Hartelijke groeten,
Het FireWare team
 
Naar de website
We zijn de hele zomer geopend!
De zomer is volop in gang en voor velen is de vakantie in aantocht. Deze periode hoeft je werk echter niet stil te liggen! Het zomerseizoen is hét ideale moment om oefenmateriaal van een onderhoudsbeurt en periodieke NEN-3140 keuring te voorzien. FireWare is de hele zomer geopend, dus je kunt jouw producten op ieder gewenst moment aanmelden bij onze Technische Dienst. Dan ben je weer helemaal klaar voor het nieuwe oefenseizoen!
 
Neem contact op voor een onderhoudsafspraak
Natuurbranden ensceneren
Natuurbranden zijn complex en vergen een goede samenwerking tussen diverse hulpdiensten, organisaties en instanties. FireWare is in staat om natuurbranden op een realistische manier te simuleren, zodat hulpverleners zich hier mono- en multidisciplinair op kunnen voorbereiden. Dit doen we daadwerkelijk in de natuur, zonder schade te veroorzaken aan de omgeving. Met grote hoeveelheden rook, speciale rookslangen voor een realistisch rookbeeld, brandgeur en vuurschijnsel is praktisch elk scenario mogelijk! Zo creëer je een uitdagende enscenering in lijn met de leer- en lesdoelen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
 
Meer informatie
F.I.I.T. nu ook in de verhuur
De FireWare Interactive Incident Trainer biedt cursisten een bijzonder unieke beleving. In een scenariocabine zijn ze getuige van een gesimuleerd ongeval. Vervolgens worden ze uitgedaagd om adequaat te reageren. De cabine simuleert zeer uiteenlopende incidenten met behulp van projectie, animatie, decor,  geluidseffecten en lichteffecten. Instructeurs selecteren en beïnvloeden scenario’s op afstand door middel van een iPad. Zo heeft elke cursist zijn eigen uitdaging!

Zou de FireWare Interactive Incident Trainer niet mogen missen op jouw evenement? Of zou je deze trainingsomgeving tijdelijk op locatie willen inzetten? De F.I.I.T. is nu ook te huur bij FireWare! De scenariocabine is altijd voorzien van de meest recente update en zal volledig voor je opgebouwd en afgebouwd worden door onze eigen medewerkers. Daarnaast zorgen onze collega's voor duidelijke instructies, zodat je ieder scenario in een handomdraai in scène kunt zetten. Zo haal je een unieke trainingsbeleving in huis!

 
Meer over het huren van de F.I.I.T.
Een oefening in het kader van TGB opzetten
Het creëren van een oefening in het kader van terrorismegevolgbestrijding vraagt om een specialistische aanpak. Deze oefeningen hebben vaak een multidisciplinair karakter, de beeldvorming moet ondubbelzinnig zijn om discussies tijdens de evaluatie te voorkomen en de specifieke dilemma’s moeten scherp neergezet worden.

Projectie, vuur, geluid- én lichteffecten van FireWare helpen hierbij. Goede voorbeelden zijn de TGB-labs van Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland en Veiligheidsregio Haaglanden, waar diverse incidenten gesimuleerd kunnen worden in een realistische setting. Denk aan een steekpartij, een shooting en incidenten met een groot aantal slachtoffers. FireWare heeft een speciale aansturing ontwikkeld om de oefenleider direct met zijn smartphone of tablet invloed uit te laten oefenen op het scenario. Wil jij aan de slag met incidenten omtrent terrorismegevolgbestrijding? We brainstormen graag met je over een doelmatige simulatie! 

 
Meer informatie
Incidenten met een groot aantal slachtoffers
Bron: Brandweer Kennemerland
De enscenering van incidenten met een groot aantal slachtoffers is een hele operatie, maar noodzakelijk om hulpdiensten goed voor te bereiden op echte calamiteiten. Meerdere partijen zijn betrokken bij oefeningen van dit kaliber en er is sprake van variërende leer- en oefendoelen. Daarom is het noodzakelijk dat alle verhoudingen in de simulatie kloppen.

FireWare heeft een ruime ervaring in het ensceneren van de diversiteit aan scenario's met een groot aantal slachtoffers. Zo ook bij de meest recente pelotonsoefening van Veiligheidsregio Kennemerland. In een leegstaand pand werd het scenario van een illegaal feest nagebootst. Plotseling ontplofte hier een gasfles, waardoor er brand uitbrak en veel slachtoffers vielen. Brandweer Kennemerland heeft een hele gave video gemaakt van deze door FireWare verzorgde enscenering.

Wil je met ons in gesprek over het realiseren van een dergelijke situatie? We doen niets liever! Neem contact met ons op via onze contactpagina.

 
Neem contact op
FireWare op Twitter
FireWare op Facebook
FireWare op LinkedIn
FireWare Website
Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent