CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

TGB Amsterdam Amstelland

TGB, of Terrorisme Gevolg Bestrijding, is een groot thema binnen de hulpverleningswereld en daarbuiten. FireWare heeft inmiddels een ruime ervaring in het inrichten van levensechte omgevingen waarbij incidenten met een groot aantal slachtoffers realistisch worden geënsceneerd.

Zo is onder andere ook dit TGB lab van de veiligheidsregio Amsterdam Amstelland door FireWare ingericht. Een oefenomgeving waar veilig, zonder “pottenkijkers” kan worden geoefend.

In deze ruimte is een horecagelegenheid nagebouwd waar diverse incidenten gesimuleerd kunnen worden. Denk aan een steekpartij, een shooting en andere vormen van aanslagen. De brandweermensen die beoefend worden staan te wachten in de garderobe. Op de monitoren van de beveiligingscamera’s is de instap van het arrestatieteam te zien. Vervolgens kan er door de cursisten gehandeld worden in een realistische setting.

De hele installatie is te bedienen door middel van de telefoon of tablet van de instructeur. Licht, geluid en beeldeffecten kunnen zo gemanipuleerd worden om een nóg betere aansluiting te hebben bij de beleving en de leer- en lesdoelen.

 

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent