CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Werken aan de “zachte kant” van samenwerken; de Razende Reporter

05 maart 2020

Organisaties die zich inzetten voor de waarborging van veiligheid staan regelmatig voor complexe uitdagingen. Goede samenwerking is daarbij van groot belang. Bij FireWare begrijpen we dat je elkaar nodig hebt om écht succesvol te zijn. Speciaal voor het werken aan de zachte kant van de samenwerking van teams, ontwikkelden we daarom “de Razende Reporter”.

De Razende Reporter is een mobiele didactische escape room waarin gewerkt kan worden aan de zogeheten zachte kant. Denk aan zaken als communicatie, prioritering, teamwork, overzicht, geheugen en samenwerken. Inmiddels is de escape room al bij diverse veiligheidsregio’s en organisaties ingezet.

Spelelement

De Razende Reporter maakt gebruik van gamificatie technieken. De beleving zit vol spelelementen om cursisten beter te laten leren. Denk hierbij aan raadsels, foto’s schieten en het oplossen van codes. Spelers worden tijdens het spel geconfronteerd met de effecten van hun manier van spelen. Ook zullen ze ervaren hoe aannames in de weg kunnen zitten van een goede beeldvorming. Doordat de oefenleider de cursist bestookt met de bewezen technieken van “serious games”, wordt de cursist precies voldoende uitgedaagd om gemotiveerd te blijven en tegelijkertijd te leren.

Naar wens kunnen de personages en de omgevingen in het spel aangepast worden. Zo kan het spel rijmen met de huisstijl van iedere organisatie. Ook aan organisaties die de escape room eenmalig of enkele malen willen inzetten is gedacht. Hiervoor is een complete set in de verhuurvloot van FireWare opgenomen.

Razende Reporter bij Rijkswaterstaat

Eind 2019 klopte Rijkswaterstaat bij FireWare aan om een unieke beleving in te kleden in het kader van de Dag van de BHV. Op het buitenterrein van Rijkswaterstaat werd de Razende Reporter opgebouwd voor twee groepen razend enthousiaste bhv’ers. In totaal hebben 20 cursisten de beleving doorlopen. Omdat de escape room in een tent was opgebouwd, vormde de wind geen sta-in-de-weg.

Meer weten over de Razende Reporter? Neem dan contact op met onze specialisten. We denken graag met je mee over de inzet binnen jouw organisatie!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent