CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Volop bezig met de realisatie van “DE MELDKAMER” bij Intertraining

17 maart 2020

Intertraining is één van de meest innovatieve BHV-opleiders van Nederland. Zo had het opleidingscentrum in 2017 een primeur met de eerste BHV escape room. FireWare mocht dit concept destijds ontwikkelen en realiseren. Inmiddels zijn er al verschillende BHV escape rooms binnen Nederland in gebruik. Voor Intertraining was het tijd voor de volgende stap!

Alle ervaringen die zowel FireWare als Intertraining de afgelopen jaren hebben opgedaan op gebied van gamification in het veiligheidsonderwijs zijn zorgvuldig geëvalueerd. De goede elementen zijn behouden en de verbeterpunten werden naar een hoger plan gebracht. Dit heeft geleid tot een totaal nieuw concept voor Intertraining: “DE MELDKAMER”.

Kruip in de huid van een centralist

De deelnemers worden in drie groepen verdeeld en bemannen ieder hun eigen meldkamer. Tijdens hun dienst worden ze uitgedaagd om vier meldingen goed af te handelen. Ze staan de slachtoffers en hulpverleners aan de andere kant van de lijn bij, met het vinden van de beste oplossingen voor hun (BHV-) incident.

Dit bijstaan gebeurt op verschillende manieren. Denk aan het geven van antwoorden op vragen, het scannen van voorwerpen en documenten die in de ruimte aanwezig zijn of zelfs het voordoen van handelingen aan de hulpverlener aan de andere kant van de lijn. Het gehele spel is volledig interactief en dynamisch. Door middel van de videowalls en licht- en geluidseffecten wordt de cursist volledig meegenomen in een interactieve beleving.

DE MELDKAMER kan worden ingezet voor verschillende spellen en meldingen. Hierdoor is de installatie niet alleen geschikt voor BHV-trainingen, maar ook voor andere (professionele) doelgroepen. Het is zelfs mogelijk om een spel op maat te laten maken.

Innovatieve installatie

De gehele installatie is ontworpen met als doel de cursisten betere BHV’ers te maken. Het gaat dan ook zeker niet alleen om het toetsen van de cursist. Bij een foutief of niet volledig correct antwoord wordt er ook, volledig geautomatiseerd, passend instructie gegeven.

Er is veel aandacht besteed aan het binnenklimaat. Een geavanceerde luchtbehandeling zorgt ervoor dat de ruimtes niet “duf” worden of een onaangename temperatuur hebben. Het binnenklimaat is extreem belangrijk voor de beleving en het leervermogen van de cursist!

Naar de volgende fase

Afgelopen week zijn de monteurs van FireWare begonnen met de montage van de spel- en simulatietechniek. In de perfect voorbereide ruimtes worden de 11 schermen, speakers, camera’s en spelconsoles geplaatst. Hoe leuk is het om zo’n werkdag te beginnen met de gevulde koeken die speciaal door Steven Streefland van Intertraining voor de monteurs van FireWare gehaald zijn? Een betere start van de montage op locatie is toch niet mogelijk?!

Bekijk de promovideo

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent