CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Van Vlam-voertuig gaat Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant ondersteunen bij voorlichting!

26 september 2018

Op woensdag 19 september was het zover; de officiële opening voor het voertuig van Familie Van Vlam! Een voertuig ontwikkeld door Fireware in nauwe samenwerking met Oost Vlaams-Brabant. “Van Vlam” is een voorlichtingsvoertuig dat mensen bewust maakt van brandgevaar en wegwijs maakt in brandpreventie. Maar ook waardevolle data verzamelt zodat er in de toekomst nog beter en gerichter kan worden voorgelicht.

“Van Vlam” is een interactief spel waarbij de bezoekers diverse stellingen over brandveilig leven te zien krijgen. Er staan 4 spelers achter de knoppen. Het idee is om jouw personage zo snel mogelijk weg te laten rennen van een brandend huis naar een veilige verzamelplaats. De spelers beantwoorden vragen en is het antwoord juist gaat zijn of haar personage harder lopen. Degene die als eerst op de veilige verzamelplaats is wint het spel.

Voorlichting

Het is enorm waardevol dat een voorlichtingsvoertuig of roadshow naast informeren, ook data kan verzamelen over de kennis van de bezoekers. Hierdoor wordt het mogelijk om nog effectiever voorlichting te geven. Voorlichting die uiteindelijk zorgt voor minder branden, minder slachtoffers en minder schade.

Elke show is anders; de vragen die gesteld worden komen uit een database. Welke vragen worden goed beantwoord en welke fout? Is het een totaal onderwerp waar men goed of minder goed of scoort of slechts een onderdeel? Deze informatie geeft veel inzicht om gerichter voorlichting te geven!

Project

Dit project is in samenwerking gedaan met Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant, Oscare vzw. en Feld carrosserie heeft ons waanzinnig geholpen met de uitvoering van het bouwen van het voertuig. FireWare heeft met veel plezier gewerkt aan dit project!

Heb je ook interesse in een BVL roadshow of voorlichtingsvoertuig dat net iets meer kan? Neem dan gerust contact met ons op, of kijk eens in ons portfolio van BVL-projecten!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent