CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Trainingen voortzetten ten tijde van de sociale onthouding: oefenpoppen reinigen

10 augustus 2020

Veiligheidsorganisaties door heel ons land hebben hun oefencentra aangepast en maatregelen doorgevoerd om juist nu op een veilige en verantwoorde manier te werken aan de vakbekwaamheid van hulpverleners. Een gezondheidscheck bij binnenkomst, looproutes zijn voorzien van duidelijke stickers, Lotusslachtoffers werken met aangepaste protocollen en hygiënerichtlijnen worden nog strikter nageleefd bij het gebruik van oefenpoppen.

FireWare werkt met oefenpoppen die afkomstig zijn van Ruth Lee Ltd. We hoeven jou het belang van het reinigen van deze oefenpoppen niet toe te lichten. Maar, hoe pak je dit nu grondig aan? In de strijd tegen COVID-19, frissen we je geheugen graag even op!

Een schone overall telt voor twee

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende suggestie, is om ervoor te zorgen dat je een schone overall voor de oefenpop klaar hebt liggen. Bij voorkeur zelfs twee sets, zodat deze regelmatig gewassen kunnen worden. De overalls van Ruth Lee kunnen tot 40 graden gewassen worden in de wasmachine. Leg meerdere schone overalls klaar om tussen groepen of cursisten van je cursus te wisselen en daarmee de kans op kruisbesmetting te minimaliseren. Behalve dat een overall helpt om besmetting te minimaliseren, verlengt werkkleding de levensduur van de oefenpop aanzienlijk.

Je oefenpop schoonmaken – zeep en water!

De meeste Ruth Lee oefenpoppen zijn gemaakt van stevig polyester. De beste manier om het lichaam van de oefenpop te reinigen, is door het met de hand te wassen met een warm sopje. Schrob de oefenpop grondig, hang hem aan de lus op en laat hem volledig drogen voor de volgende sessie. Als je de oefenpop gaat opbergen is het belangrijk om deze goed te drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Bij het wisselen van cursisten is het ook mogelijk om te desinfecteren met reinigingsmiddelen of reinigingsdoekjes. Het gebruik van bleekmiddelen en op chloor gebaseerde reiniging wordt daarentegen streng afgeraden, omdat het de levensduur van de oefenpop verkort.

Benieuwd naar het assortiment oefenpoppen bij FireWare? Neem snel een kijkje in onze webshop!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent