CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Team uit Argentinië op bezoek voor inspiratiesessie

01 november 2016
Argentinie-1
Argentinie-2
Argentinie-3
Argentinie-4
Argentinie-5
Argentinie-6
Argentinie-7
Argentinie-8

Vandaag kwam Dion van Hobrand bij FireWare op bezoek. Hij had een groep van 15 mensen uit Argentinië uitgenodigd voor een inspiratiesessie. Tijdens deze sessie zijn de basics van realistisch ensceneren met theatertechnische invloeden uitgelegd. Dit was voor de bezoekers een echte 'eye-opener', of zoals letterlijk vertaald door de gasten werd gezegd:  “dit breekt mijn schedel open”….

Het inzicht dat met eenvoudige middelen eigenlijk elke omgeving te gebruiken is als trainingscentrum was waardevol voor de bezoekers. Al snel werd er uitgebreid nagedacht over hoe dit al op korte termijn toe te passen is in Argentinië, zonder dat dit gelijk gepaard gaat met enorme investeringen.

Uiteraard hoort bij een dergelijk evenement een passende lunch. Aan het slot van de workshop is er dieper ingegaan op begrippen als: “Patatje oorlog”, “pindasaus”, “frikandel” en uiteraard de “bitterbal”. Het basis vocabulaire van de Nederlandse Frietcultuur is uitgebreid behandeld, zodat de deelnemers tijdens de lunch hier hun eigen invulling aan konden geven!

Ook deze dag was een waardevolle bijdrage aan de missie van FireWare om hulpverleners overal ter wereld te helpen vakbekwaam te laten worden en te blijven met behulp van theatertechniek!

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent