CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Special effects van FireWare dragen zorg voor spannende campingspooktocht

01 juli 2020

Beangstigende verkleedpartijen, griezelige geluidseffecten en een mistig terrein. Het was afgelopen zomer allemaal onderdeel van de jaarlijkse spooktocht op camping ‘t Veld in Rheeze. Onze eigen ensceneringsspecialist Merijn maakte spontaan onderdeel uit van het organiserende team en droeg vervolgens zorg voor de special effects. Nu alweer een nieuw campingseizoen voor de deur staat, blikken we graag nog eens terug op de spannende avond in Overijssel.

We waren er van te voren stiekem al een beetje bang voor. Merijn was nog geen week op vakantie toen zijn handen alweer begonnen te jeuken. Het balletje was echter spontaan gaan rollen, na een gezellige bak koffie bij de campingburen. Zij maakten al jaren deel uit van de spooktochtorganisatie en wilden hun laatste jaar op de camping afsluiten met een knaller. Niet veel later vertrok een auto vol oefenmateriaal vanaf ons magazijn in Wieringerwerf.

Misteffect

Over de camping was een route uitgezet waar zowel jong als oud de stuipen op het lijf werd gejaagd. Onderweg werd het zicht van de deelnemers flink ontnomen door het gebruik van een Cumulus rookmachine. Deze rookmachine werd gecombineerd met Outdoor rookvloeistof en een geperforeerde rookslang in de bosjes. Bovendien waren er twee Cirrus Accurookmachines verdekt opgesteld, waarmee deelnemers zowel op de heen- als terugweg werden verrast. Omdat de rook bleef hangen, was er sprake van een mooi misteffect.

Op de achtergrond klonken enge geluiden uit een Fusion geluidsbox, voor een griezelig effect dat over een groot deel van de camping te horen was. Ook werd een Pandora ingezet, voor de meest huiveringwekkende geluidseffecten. Zo werd het geluid van een huilende baby afgespeeld, nadat het team een geraamte uit een boom had laten zakken. Gillende kinderen gegarandeerd!

De spooktocht was een groot succes, waar zeker 40 kinderen aan deelnamen. Nadat iedereen was bekomen van de schrik, bleef het nog lang gezellig. Helaas ziet deze zomer er anders uit vanwege de coronamaatregelen, maar we sluiten zeker niet uit dat het volgend jaar zomer weer zal gaan kriebelen!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent