CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Schip Ahoy Zele Piratenstad tijdens Roparun

24 mei 2018
FireWare helpt Zele tijdens de RopaRun 2
FireWare helpt Zele tijdens de RopaRun 4
FireWare helpt Zele tijdens de RopaRun

Roparun is een sponsor estafetteloop van Parijs naar Rotterdam en van Hamburg naar Rotterdam. De complete opbrengst komt ten goede aan mensen met kanker. Het motto is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Lees er alles over op www.roparun.nl.

Al voor het tiende jaar reisde een team van FireWare af naar Zele om daar te helpen het Fonteinhof te versieren met allerlei effecten voor de doortocht in Zele. Dit in samenwerking met het team van Brandweer Zele. Dit jaar was het thema “Piraten”. De Zeelse brandweer pakte groots uit door een gigantische piratenboot te plaatsen. De boot zelf is jarenlang eigenhandig gebouwd door Jef Van Acker (88). Hij is nooit geheel afgebouwd, maar bleek zeer geschikt om op deze manier een tweede leven te krijgen. Er werd een prachtige bovenkant opgezet compleet met masten, zeilen, vaatjes rum en tal van details. De boot is officieel gedoopt tijdens de opening op zaterdagavond tot “Jef van de Caribbean”.

FireWare zorgde met Stratussen en FireSpots voor dikke rookpluimen uit de geplaatste kanonnen en een explosie simulator zorgde voor bijpassend kanonnengebulder. Vlamprojectoren zorgden voor een spannende sfeer bij de kinderanimatie en Phoenix silkflames stonden in het schip.

Ook dit jaar kreeg het team van FireWare weer hulp, bij Aukes Theatertechniek mochten we verlichting lenen om het schip, de dodo en het plein te belichten. Je-BHV en ProFhire waren ook van de partij om dit mooie doel te helpen ondersteunen.

De doortocht was een fantastisch feest! Geweldig om te zien hoe complete teams de stad doortrekken om zich voor even onder te dompelen in de Zeelse gastvrijheid. Zele is al meerdere malen Roparunstad van het jaar geworden. De lopers bepalen in welke gemeente zij het meest gastvrij worden onthaald. Zal Zele ook in 2018 uitgeroepen worden tot Roparunstad?

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent