CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Realistisch ensceneren in het donker op de 2e Light Night van Schmitt Feuerwehrtechnik

18 november 2022

Na het succes van de eerste Hausmesse in 2019, was Schmitt Feuerwehrtechnik gisteren terug met de tweede “Light Night”. Ook dit evenement vond plaats in samenwerking met leveranciers van brandweeroplossingen, waaronder FireWare. Het centrale thema van dit jaar: ”blackout – stroomstoring”.

Op het bedrijventerrein van Schmitt in Neuwied verzorgde FireWare twee ensceneringen. Met geluidseffecten, vlamsimulatoren en een rookmachine werd een brand in de laadruimte van een vrachtwagen gesimuleerd. Alle simulatiemiddelen werden, los van elkaar, bediend via de tablet van de Incident Server.

Op de grens van het terrein van Schmitt kleurden vuurgloedspots de rook van de Cumulus rookmachine met geperforeerde rookslang. Zo werd een super realistische natuurbrand geënsceneerd, die non-destructief was voor het terrein. En hoe gaaf is het om deze simulatie eens in vogelvlucht te zien vanuit het hefredvoertuig van Rosenbauer?!

Het was weer genieten om met enthousiaste en inspirerende bezoekers in gesprek te gaan over de belangrijke thema’s van nu en de toekomst. Dankjewel Schmitt Feuerwehrtechnik, je was opnieuw een fantastische gastheer!

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent