CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Van Vlam-voertuig Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant

Ook bij onze zuiderburen is Brandveilig Leven (BVL) een hot item. Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant gaf daarom de opdracht om een spectaculair voorlichtingsvoertuig te ontwerpen voor de Belgische markt. In nauwe samenwerking met LeefBrandveilig.be, Oscare en natuurlijk de hulpverleningszone zelf hebben we een voorlichtingsvoertuig gerealiseerd dat mensen bewust maakt van brandgevaar en wegwijs maakt in brandpreventie. Daarnaast wordt er waardevolle data verzamelt, zodat er in de toekomst nog beter en gerichter kan worden voorgelicht!

In september 2018 was het zover; de officiële opening voor het voertuig van Familie Van Vlam. “Van Vlam” is een interactief spel waarbij de bezoekers diverse stellingen over brandveilig leven te zien krijgen. Er staan 4 spelers tegelijk achter de knoppen. Het idee is om jouw personage zo snel mogelijk weg te laten rennen van een brandend huis naar een veilige verzamelplaats. De spelers beantwoorden vragen in het kader van brandveiligheid. Is het antwoord juist? Dan gaat zijn of haar personage harder lopen. Degene die als eerst op de veilige verzamelplaats is wint het spel.

Data verzamelen

Uit de praktijk is gebleken dat het enorm waardevol is dat een voorlichtingsvoertuig of roadshow naast informeren, ook data kan verzamelen over de kennis van de bezoekers. Hierdoor wordt het voor de hulpverleningszone namelijk mogelijk om nog effectiever voorlichting te geven. Voorlichting die uiteindelijk zorgt voor minder branden, minder slachtoffers en minder schade.

Elke show van het voorlichtingsvoertuig is anders; de vragen die gesteld worden komen uit een database. Welke vragen worden goed beantwoord en welke fout? Is het een totaal onderwerp waar men goed of minder goed of scoort of slechts een onderdeel? Deze informatie geeft veel inzicht om gerichter voorlichting te geven!

Video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent