CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Spectaculaire uitbreiding proceduretrainers bij Fire-Control

In 2009 nam Fire-Control één van de eerste geavanceerde proceduretrainers voor BHV in gebruik. Nu, na 7 jaar is het tijd voor de volgende stap: een spectaculaire uitbreiding! Fireware maakte een ontwerp dat volledig aansluit bij de huidige inzichten en marktontwikkelingen. Zo wordt er een extra verdieping toegevoegd en komen er gezamenlijk meer dan 80 verschillende scenario’s beschikbaar. Uiteraard kunnen meerdere instructeurs gelijktijdig met hun groep in de installatie werken. De bediening vindt plaats door middel van iPads. Een ander scenario starten is één druk op de knop. Zo maakt elke cursist iets anders mee! 

Goed voor milieu en de trainingsbeleving

In de installatie zijn meer dan 30 rookmachines verwerkt. Door het toepassen van een intelligente sturing en de nieuwe energiezuinige FireWare Nimbo rookmachines wordt een enorme energiebesparing gerealiseerd. Goed voor het milieu en voor de trainingsbeleving! Een andere innovatie zijn de uitgebreide simulatie mogelijkheden met de brandmeld-installatie. Deze wordt gesimuleerd op een tweetal grote touchscreens. Hierdoor is een breed scala aan scenario’s met meerdere bouwlagen mogelijk. Met de meer dan 30 speakers die individueel aangestuurd worden is ook de geluidsbeleving levensecht.

Horizontaal ontruimen, verticaal ontruimen, liftinsluitingen: het is allemaal mogelijk in de nieuwe proceduretrainer van Fire-Control.

Zintuigen prikkelen

Voor het onderdeel levensreddend handelen worden zelfs twee unieke interactieve ruimtes ingericht. In deze ruimtes worden de scenario’s door middel van projecties, geluidseffecten en speciale magneetwanden ondersteund. Dit zorgt voor een unieke trainingsbeleving, waarbij de zintuigen zo realistisch mogelijk geprikkeld worden. Door middel van camera’s worden de handelingen van de cursisten gevolgd, waardoor een perfecte evaluatie mogelijk is. Met al deze aanpassingen behoort deze nieuwe installatie tot de modernste van Europa!

We zijn vereerd dat Fire-Control wederom voor FireWare heeft gekozen als partner voor de realisatie van deze oefeninstallatie! We gaan er vanuit dat het net zo’n leuk en vooral succesvol project wordt als enkele jaren geleden.

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent