CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Roparun 2016

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, dat is het motto van de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Mensen leveren in teamverband een sportieve prestatie om geld op te halen voor goede doelen die zich richten op palliatieve zorg.

Steeds meer gemeenten langs de route van de Roparun organiseren allerlei evenementen om de doorkomst voor de deelnemers leuk en gezellig te maken. De dorpen en steden die hier het beste in slagen krijgen de status ‘Roparunnerstad’ en ontvangen een aanzienlijk geldbedrag om te besteden aan palliatieve zorg in de regio.

In het Belgische Zele nemen ze het ontvangen van de Roparunners heel serieus. Het hele dorp wordt gethematiseerd en dit jaar was het thema ‘Zele Fonkelt in de Ruimte’. Hiervoor werd een heuse replica van de Apollo 11 nagebouwd van maar liefst 25 meter hoog. Er werd zelfs een lancering gesimuleerd met 4 horizontaal geplaatste Cumulus rookmachines en vuurgloedspots.

Een geweldige DJ zorgde voor een prima sfeer in Zele. Honderden mensen juichten de Roparunners toe tijdens hun doortocht. Een leuk detail was dat de burgemeester en de schepenen de hele nacht vooraan stonden. De drie Zeelse teams werden live toegezongen door musicalster Jurgen Stein, er was een groot scherm, steltlopers, marsmannetjes en diverse podia… Alles werd eraan gedaan om de lopers een enorme boost te geven en de nacht door te kunnen lopen.

Samenwerken doe je niet alleen

Onder de bezielende leiding van Brandweer Zele wordt alles uit de kast getrokken om er elk jaar een fantastisch evenement van te maken. Sinds 2008 ondersteunt FireWare bij het uitlichten van het dorpsplein en het plaatsen van diverse effecten. Dit jaar waren ook medewerkers van JE-BHV en ProFhire aanwezig om hun steentje bij te dragen. Evelements zorgde ervoor dat er voldoende schijnwerpers beschikbaar waren.

Het uitlichten van het dorpsplein is echter maar een heel klein deel van alles wat er tijdens de doortocht van de Roparun gebeurt. Het is geweldig inspirerend om te zien hoe zoveel mensen, met zoveel energie, op zoveel verschillende manieren zich belangeloos inzetten voor de Roparun. Daar onderdeel van uit mogen maken is een hele eer.

Video’s:

http://www.tvoost.be/nieuws/brandweer-zele-bouwt-reuzeraket-voor-doortocht-roparun-28955

http://www.tvoost.be/nieuws/zele-weer-vol-voor-titel-va-roparunstad-29049

http://www.tvoost.be/nieuws/zele-op-zijn-kop-tijdens-doortocht-roparun-29035

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent