CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Pool Rescue Manikin

03 april 2019

Nederland is een echt waterland. Een groot deel van onze maatschappij groeit op met water en dat verhoogt het risico op waterongevallen aanzienlijk. Realistisch oefenen is van levensbelang om goed voorbereid te zijn op het handelen in deze noodscenario’s. Speciaal voor toezichthouders in het zwembad ontwikkelde Ruth Lee, onze partner uit het Verenigd Koninkrijk, de Pool Rescue Manikin.

Realistischer oefenen dan met vrijwilligers

Lifeguards moeten over bepaalde vaardigheden beschikken om veilig een drenkeling uit een zwembad te kunnen redden. De Pool Rescue Manikin ontzorgt in het leerproces van toezichthouders in opleiding. Met de oefenpop kunnen de sleep- en heftechnieken geperfectioneerd worden, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende oefenpoppen of vrijwilligers. Dit voorkomt mogelijke blessures en ongemakken bij lichamelijk contact met het slachtoffer.

De oefenpop heeft flexibele armen, die ook omhoog kunnen. Daardoor kunnen Lifeguards het ‘slachtoffer’ op een realistische manier uit het water proberen te redden. Deze uitdaging is zelfs realistischer dan een oefening met levende vrijwilligers, aangezien zij de cursist vaak onbewust helpen tijdens een waterredding.

Speciaal ontworpen voor het trainen van toezichthouders

De Pool Rescue Manikin is ontworpen in samenwerking met experts uit het werkgebied, waaronder de Royal Life Saving Society (RLSS) UK. Vervolgens is de dummy zorgvuldig getest en goedgekeurd als officieel hulpmiddel voor toezichthouders. De oefenpop zinkt, maar biedt toch voldoende drijfvermogen als ze op het wateroppervlak wordt meegesleept. Daardoor voelt de oefenpop aan als een bewusteloze drenkeling.

Bourne Leisure

Onlangs kocht Bourne Leisure, een toonaangevend Brits vakantiebedrijf, een groot aantal Pool Rescue oefenpoppen. Met behulp van de oefenpoppen willen zij 500 toezichthouders opleiden op 57 locaties verspreid over het land. Volgens Craig Valentine, gezondheids- en veiligheidsmanager bij Bourne Leisure, is het van vitaal belang om Lifeguards te trainen met de meest geavanceerde technologie die beschikbaar  is.                                                                          

Bekijk de video's

Algemene video

De mening van Lifeguards

Ervaren wat de Pool Rescue Manikin kan betekenen voor jouw opleiding of oefening? Vind de oefenpop in onze webshop!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent