CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Onze dealer Hobrand schittert op het Jeugbrandweerevent met FireWare oefenmaterialen!

18 oktober 2023

Op 2 september 2023 waren de jeugdbrandweerlieden uit heel Vlaanderen uitgenodigd bij Brandweeropleiding Paulo in Gent voor een leerzame en spannende dag. Het Jeugdbrandweer Evenement België werd weer georganiseerd! Dion Romijn van onze dealer Hobrand België was ook aanwezig om de kinderen van de Jeugdbrandweer kennis te laten maken met diverse oefenmiddelen van FireWare. In de oefening "Leren blind lopen", compleet met licht, geluid en rook, werd een ‘slachtoffer’ gezocht en in veiligheid gebracht. Ook de FireWare Nebula AR blindmaskers V2 werden fanatiek uitgeprobeerd. Deze oefening is uitgezet op de set van de Vlaamse TV serie 'Onder Vuur'. Het enthousiasme van de kinderen spatte ervan af! Het was zeker een geslaagde en leerzame dag.

Het Jeugdbrandweer Event

Onze dealer Hobrand België heeft een aantal oefenmaterialen van FireWare toegepast in de enscenering van het evenement. Op dit evenement hebben onder andere de Pandora's box V3, de Cirrus rookmachine, de Phoenix Silkflame, Mini Silkflame en de Nebula AR Blindmaskers V2 de aankleding en ervaring verzorgd voor de jonge deelnemers. Bekijk ook vooral onderaan dit nieuwsbericht een korte video impressie van de brandhaard die is gecreëerd met deze oefenmiddelen!

Jeugdbrandweer Vlaanderen

Bij de jeugdbrandweer leren jongeren technieken die zij hun hele leven kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Daarnaast kunnen de kinderen ook kiezen voor een opleiding tot brandweerkadet. deze opleiding is ter voorbereiding voor de echte brandweer job! De kinderen kunnen zich vanaf 12 jaar inschrijven en leren onder andere EHBO-technieken, kleine branden blussen en dril- en sportoefeningen zoals marcheren en een parcours afleggen. Met deze leerzame en actieve manier van doen, worden kinderen zich bewuster van brandgevaar en alles wat hierbij komt kijken.

Door het inzetten van de FireWare oefenmaterialen hebben de kinderen van de Jeugdbrandweer Vlaanderen zo écht mogelijk en zo veilig mogelijk ervaren hoe het is om een brandhaard aan te pakken.

Onze hartelijke dank gaat uit naar Dion Romijn van Hobrand België voor het fantastisch inzetten van de FireWare oefenmaterialen!

Al met al een top evenement waarbij het enthousiasme aanstekelijk werkte en de kinderen veel op hebben kunnen steken over de verschillende technieken in de brandbestrijding!

Bekijk de video

Share this:

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent