CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

FireWare CreaLab

Crealab FireWare 3

Creaties in eigen beheer

In de afgelopen jaren mocht FireWare regelmatig een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van verschillende oefencentra in binnen- en buitenland. Van totaal conceptontwerp tot belevenisontwerp en van de integratie van leer- en lesdoelen tot toekomstbestendigheidsstudies. Om dit proces zo optimaal mogelijk te faciliteren, hebben we ons CreaLab ontwikkeld. Deze ruimte is onder andere voorzien van een 3D-printer, groot formaat plotter, snijplotter, CNC-bank, lasercutter, laser-graveermachine en tal van andere tools. Zo kunnen we nog beter schaalmodellen, prototypes, maquettes én speciale onderdelen van installaties in eigen beheer maken.

Tijdens een ontwikkel- en ontwerptraject laten we hightech en traditionele methodes hand in hand gaan. Zo ontwikkelen we een trainingsfaciliteit in een 3D-omgeving en kan deze met een VR-bril bekeken worden. Maar daarnaast werken we ook graag met de traditionele maquettes en bouwplaten. Dat is wel zo lekker communiceren tijdens een vergadering! Het unieke aan de methode van FireWare is dat we voor de VR-omgeving en de maquettes dezelfde 3D-bestanden gebruiken. Zo kunnen we vanuit hetzelfde bronbestand snel en efficiënt zowel een virtueel model als een maquette maken. De maquettes worden in een later stadium vaak ook nog ingezet voor de table-top oefeningen. Wel zo duurzaam!

Heb je een (ontwerp-)project waarbij je de hulp van het FireWare team kunt gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op!

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent