CREATING REALISTIC TRAINING ENVIRONMENTS

Oefenen met reddingsoperaties in besloten ruimtes

17 mei 2021

Hoe bereid je hulpverleners voor op het bevrijden van een slachtoffer uit een besloten ruimte? In de herfst van 2019 werden Eight2O, brandweer en ambulancediensten geconfronteerd met deze gevaarlijke reddingsoperatie. Onder toeziend oog van onze Britse partner Ruth Lee, dienden zij een slachtoffer te bevrijden uit een 5 meter diepe gleuf, met nog geen 1,5 meter bewegingsruimte. 

Voor het optuigen van het scenario werd gebruik gemaakt van de Confined Space Manikin. De ledematen van deze oefenpop zijn te scheiden in componenten van maximaal 25 kilogram. Daardoor kon de oefenpop gemakkelijk in het scenario worden gevoegd.

Oefenen in besloten ruimtes

Eight2O is het grootste water- en afvalwaterbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Veel werknemers van de organisatie betreden de besloten ruimtes regelmatig, waardoor het gevaar altijd letterlijk in een klein hoekje zit. Bij deze oefening deden ook het HART-team van South Central Ambulance Service en een gespecialiseerde reddingsploeg van Oxfordshire Fire and Rescue mee. Zij zorgden ervoor dat de reddingsoperatie extreem realistisch kon worden uitgevoerd.

Bekijk de video

De Confined Space Manikin is ideaal voor de simulatie van een slachtoffer in een besloten ruimte. Bovendien kun je de oefenpop ook uitstekend inzetten voor opsporingen, bij oefeningen van verkeersongevallen en voor reddingsoperaties in de bergen of in grotten. Omdat de ledematen afneembaar zijn, kan er ook een slachtoffer met amputaties gesimuleerd worden. Voor meer informatie over deze oefenpop, zie onze webshop.

ONZE KERNWAARDEN

Inspirerend

Creatief

Betrouwbaar

Duurzaam

Authentiek

Excellent